Медия без
политическа реклама

И прокуратурата прогледна за отходната тръба в Синеморец

Държавното обвинение се самосезира по медийни публикации за продължаващото 13 години безобразие в залива Св. Яни

06 Авг. 2021

Още една институция прогледна за безобразието с отходната тръба в залива Свети Яни на Синеморец, която вече 13 години незаконно излива нечистотии в морето. Прокуратурата се е самосезирала по медийни публикации с данни за незаконно извеждане на битови и фекални води в морето, съобщи държавното обвинение в Бургас. Въз основа на твърденията, че в залива е поставен незаконен канализационен колектор, е възложена проверка. Тя ще бъде извършена от служители на РДНСК и РИОСВ-Бургас, които имат срок до 13 август да са готови със заключения.

Ако се открият нарушения от институциите, следва да бъдат предприети незабавни действия за тяхното предотвратяване и спиране, които включват и налагане на принудителни административни мерки.

Това поне частично би следвало вече да е изпълнено, защото точно ДНСК съобщи преди ден, че е направила проверка по сигнал и е установила, че незаконният колектор продължава да работи. Това не е тайна за никого, въпреки че колекторът е трябвало да бъде спрян още през 2008 г. Виновни обаче няма, а институциите неизменно реагират с изненада на това нарушение.

 

Повече за предисторията на този скандал:

Семпло съобщение, изпратено до медиите от бургаското поделение на Дирекцията за строителен контрол (ДНСК), разкри за пореден път колко се е развратила държавата ни и колко трагично е състояние на институциите ни.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?