Quantcast

Медия без
политическа реклама

Главният прокурор отказа да поиска имунитета на Делян Добрев

01 Юни 2023
Илияна Димитрова
Делян Добрев

Главният прокурор Иван Гешев е върнал на Софийската градска прокуратурата предложението й да бъде поискан депутатският имунитет на Делян Добрев от ГЕРБ. Досега Гешев винаги се е съобразявал с предложенията на градската прокуратура. Още повече, че делото на Добрев е старо и имунитетът му е искан от Гешев и в предишни парламенти.

Предложението не е достатъчно мотивирано и не е придружено с необходимия обем материали, даващ основание за сезиране на Народното събрание с искане за снемане на имунитет на народен представител, се казва в съобщението на пресцентъра на Гешев.

Градската прокуратура иска имунитетът на Добрев да бъде свален във връзка с разследване, по което Добрев е обвиняем за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Делян Добрев. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

 

Още по темата