facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Гешев: Да се бият полицаи се е превърнало в национален спорт

Като биеш полицай, още повече жена, значи удряш и по държавата и по самите български граждани, обяви главният прокурор
1 848
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Двама от протестиращите вчера срещу водната криза в Перник пред министерството на регионалното развитие са обвинени в умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му. Утре Софийският районен съд трябва да реши дали задържаните да останат за постоянно в ареста.

При сблъсъците пред сградата на МРРБ поне 40 души бяха обгазени със сълзотворен газ, след като полицията го използва срещу демонстрантите. Първоначално задържаните сред протестиращите бяха четирима. От хвърлени предмети са пострадали двама служители на реда, единият от които - жена

Днес главният прокурор Иван Гешев коментира случая.

"Няма да се толерира това да се бият полицаи. Това от една страна се превърнало в някаква степен в национален спорт, който трябва да спре. И трябва да спре, за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно. Трябва да е ясно, че това да се бият полицаи не е признак за демократичност, както се опитва да се представя. Това не се приема в нито една държава от кръга на тези към които ние принадлежим в ЕС. Това, че биеш полицай, още повече полицай, който е жена, означава, че ти удряш и по държавата и по самите български граждани, които тези хора трябва да охраняват", каза Гешев пред камерата на БНТ.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

12.08.2020

1323 5
И Бареков ще прави протест - в местността Буджака

11.08.2020

1473 8
Протестиращите очакват нов полицейски щурм срещу блокадите

09.08.2020

Обновена

17946 239

Коментари

Чичо Гошо

Гешефци, гешефци се бият малко. Там е проблемът.

nobody2

бе тоя ще се окаже най-обикновен тъ--о

vasilevil

А е много демократично да пратиш 40 човека в болница.

fisherman

 А това толерираш ли го ?

https://eurocom.bg/new/signal-za-agresiya-ot-vzrazhdane-tvrdyat-che-mvr-arestuva-mirni-grazhdani-na-protesta-video

Доц.Трътлев

А милиционери от симеоновската школа може ли?

Шлифера

Абе не... може ли, а е налажително и е здравословно!!!!!

Шлифера

Ммммм

peniko

А ве гусин' Гешеф - ми спрето го вее, нали сте баш прокурорин! Ми то се случва и се пише от неколко години насам .....полицаи се тепат най-често и редовно (после може и командоси разни) от няколко години насам, ма нема ни дума ни вопъл ни стон. Сега Перничане излязаха на протест щот не са се къпали и прали от бая време, вода за пиене си купуват, обгазиха си със разни там "спрейове"... Сега имало 2ма наранени полицаи единият от които "жена"!!!! Ама нали вие ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВАТЕ И ДОКАЖЕТЕ, дали това е провокация или не, или пък е резултат от прекомерни емоции?....

 

Пример: Миналата година ми се запуши главния канал на къщата. Отне 3 дена да се ремонтира. Тези дни ще си ги спомням дорде съм жив ...... А он коментирГа, че хората немали нерви? Я нека да ти спра водата за седмици, па де те вида колко си курназ и "психически устойчив".... да те таковам у "перекендето" несврътнато (извинявам се за израза).

Яничорбаджи

Похвални са първите стъпки на Главния прокурор. А и името му вдъхва уважение

 

Анонимен7

Да се бият полицаи наистина е национален спорт, но на мангалите!

Гешев с удоволствие и с много пуканки наблюдава пред екрана всеки мач от този мангалски спорт, и с нетърпение очаква следващите.

дядо Илия

Няма държава, в която посягането на полицай да не е претъпление! Иначе става хаос и картина "жълтите жилетки"!

sega_reader

Я пак повтори, държава ли каза ?

MAPOH

Не бой,  а смъртен танц на бесилката трябва да танцуват иззедниците и къвопийците на България 

sega_reader

Гешев, а какво правят там тия полицаи ?

Какво, пазят министъра ли, от кого го пазят ?

Ако министъра излезе и се срещне с хората, ще има ли конфликт ?

Няма да има.

Ама от къде толкова мозък, че нашите политици да почнат да се държат като нормални.

Интервал

Главен прокурор Иван е пропуснал да отбележи, че това е национален ЕТНИЧЕСКИ спорт. За един определен етнос, като там рядко има реални последствия.

dissidentbg

"за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно"

 

Като ги обгазяват. От доста време България се превърна в полицейска държава. Но какво друго можеше да се очаква от министър-председател пожарникар-полицай. Сега на власт са випусниците от школата в Симеоново. 

nebenebe

Нещата са изтървани отдавна. Полицаите трябва да имат повече право да бият агресивни индивиди, даже и да използуват оръжие ако се наложи, но и повече отговорности, при неправилна преценка. Сега са за смях. Като потрошат /посинят няколко идиота, всички ще се кротнат. Трябва да се знае, че полицията може и да бие, ако си агресивен, а не само да се лигави, подвива куйрука и гледа сеир. И свястни прокурори искаме, а не плахоци. Като загубят дело. да понесат поне половината разноски.

*

Абе какво търси тоз възрожденец КК там? Че и тартор го раздава. Съмнителна/нагласена работа. Той да не е и тайно ченге на всичко отгоре. Бре, бре, бре, БХ май си подготвя нещата за десетилетия напред. Затуй не му остава време да мисли за държавата. Боже, Боже!

Влез или се регистрирай за да коментираш