Quantcast
Гешев: Да се бият полицаи се е превърнало в национален спорт | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Гешев: Да се бият полицаи се е превърнало в национален спорт

Като биеш полицай, още повече жена, значи удряш и по държавата и по самите български граждани, обяви главният прокурор
2 040
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Двама от протестиращите вчера срещу водната криза в Перник пред министерството на регионалното развитие са обвинени в умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му. Утре Софийският районен съд трябва да реши дали задържаните да останат за постоянно в ареста.

При сблъсъците пред сградата на МРРБ поне 40 души бяха обгазени със сълзотворен газ, след като полицията го използва срещу демонстрантите. Първоначално задържаните сред протестиращите бяха четирима. От хвърлени предмети са пострадали двама служители на реда, единият от които - жена

Днес главният прокурор Иван Гешев коментира случая.

"Няма да се толерира това да се бият полицаи. Това от една страна се превърнало в някаква степен в национален спорт, който трябва да спре. И трябва да спре, за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно. Трябва да е ясно, че това да се бият полицаи не е признак за демократичност, както се опитва да се представя. Това не се приема в нито една държава от кръга на тези към които ние принадлежим в ЕС. Това, че биеш полицай, още повече полицай, който е жена, означава, че ти удряш и по държавата и по самите български граждани, които тези хора трябва да охраняват", каза Гешев пред камерата на БНТ.

Още

Прокуратурата иска делото срещу Нено Димов да се гледа в Перник

29.07.2021

714
96 милиона черни топки - ако това се правеше в България

17.06.2021

Г-н БАЛЕВ

7988
Пернишки села протестират срещу 9-кратно увеличена такса смет

28.04.2021

167