Quantcast

Медия без
политическа реклама

ГЕРБ пусна фалшива новина за обсъждането на корупцията у нас

29 Авг. 2020Обновена

"В Европейския парламент осъдиха използването на бесилки, ковчези и чували за трупове от протестите в България" под това заглавие на сайта на ГЕРБ е публикувана информация за вчерашното обсъждане в ЕП на корупцията в България. Източник на фалшивата информация е евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Че това не е вярно, стана ясно още вчера, когато журналистите, базирани в Брюксел, предадоха какво е говорено на заседанието на съответната подкомисия в ЕП. Това не попречи и на прокуратурата да представи срещата, че била по нейно искане. Което също не е истина. 

По този повод главният редактор на брюкселския сайт Юроактив Георги Готев реагира гневно в профила си във Фейсбук. Да, станало е дума за ковчезите и бесилките, които протестиращите използват като метафора на потъването на България, но въпросът бил повдигнат от председателката на Комисията за защита от дискриминацията. Евродепутатите се изненадали, че председателката представя управляващите като дискриминирани.  Сред членовете на комисията няма български евродепутати. 

Срамно изявление на групата на ГЕРБ в ЕП По-долу е изявлението, със заглавие „В Европейския парламент осъдиха...

Posted by Georgi Gotev on Friday, August 28, 2020

Пред Дойче веле председателят на БХК Красимир Кънев, който бе поканен на заседанието, също разказа за тежките критики към България, отправени от евродепутатите. 

Ключови думи:

ЕП, корупция, ГЕРБ, емил радев

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Росен Желязков: Мария Габриел трябва да е премиер с втория мандат

27 Май 2023

Цели нови квартали никнат в селата около София

28 Май 2023

Красимир Каменов-Къро и съпругата му са разстреляни в ЮАР

25 Май 2023

ГЕРБ се спаси от развод с ПП-ДБ заради съдебната реформа

26 Май 2023

Записите от "Рудигейт". I част

26 Май 2023