Медия без
политическа реклама

ГЕРБ още няма кандидат-кмет на София

16 партии пък застанаха зад Ваня Григорова

17 Септ. 2023
Деян Стаматов е номинацията за кмет на район "Изгрев"
Снимка: Архив
Деян Стаматов е номинацията за кмет на район "Изгрев"

ГЕРБ не представи кандидат за кмет на София и на празника на града, въпреки че и ретроградният Меркурий завърши. Председателят на СОС Георги Георгиев регистрира днес по обяд в общинската избирателна комисия коалицията ГЕРБ-СДС, като за събитието пристигнаха всичките 24 кандидати за районни кметове. Интересно е, че част от знаковите лица на СДС вече декларираха подкрепа за независимия кандидат за кмет на София Вили Лилков.

Сред кандидатите за районни кметове на ГЕРБ е директорът на 119-о училище и общински съветник Деян Стаматов, който ще се бори за район "Изгрев". Певицата и бивш общински съветник Йоанна Драгнева е номинацията на ГЕРБ-СДС за район "Оборище", а арх. Румен Русев е кандидатът на коалицията за "Красно село". Любопитното е, че в приключващия общински съвет Русев влезе от листата на "Атака", а по-късно бе предложен от ВМРО и избран за временен кмет на "Красно село" след отстраняването на осъдената за конфликт на интереси Росина Станиславова.  

ГЕРБ-СДС предлагат за нов мандат и 11 действащи районни кметове, които преди 4 г. бяха избрани от листата на коалицията. Тодор Кръстев ще се бори отново за "Сердика", Милко Младенов - за "Люлин", Младен Младенов - за "Връбница", Димитър Димов - за "Надежда", Иван Божилов - за район "Илинден", Ивайло Цеков - район "Искър", Рангел Марков - за "Банкя", Савина Савова - за "Възраждане", Иван Чакъров - "Красна поляна", Даниела Райчева - "Нови Искър" и Теодор Петков - за район "Витоша".

От останалите нови кандидати на ГЕРБ педагогът Юлиян Пейчев е претендент за "Младост", депутатът Евгения Алексиева - за "Панчарево", Анжелина Тотева - за "Лозенец", фармацевтът Борислав Борисов - за "Слатина". Други нови кандидати са Борислав Тодоров за район "Овча купел", Борис Петров - за "Кремиковци", Кристиян Маджуров - район "Студентски". Себастиан Таджер ще се бори за доверието на избирателите в "Триадица", а Петър Митев - в район "Подуяне". Любопитното е, че в този район ГЕРБ-СДС и в момента имат действащ районен кмет - Ева Митова, която обаче явно не получава доверието на партията на Бойко Борисов за ново явяване на кметски избори. Кандидатът на ГЕРБ-СДС за централния район "Средец" е Венцислав Банчев. 

 

От комунисти до русофоли - 16 партии подкрепиха Ваня Григорова
Шестнайсет партии сформираха Местна коалиция "БСП за България" и издигнаха Ваня Григорова за кмет на София, съобщиха от пресцентъра на БСП-София. Това стана днес в къщата музей на Димитър Благоев в столицата. Веднага след подписването на споразумението, Местната коалиция "БСП за България" подаде документи за регистрация в Общинската избирателна комисия (ОИК). Подписите си под споразумението поставиха Иван Таков, представляващ Коалиция "БСП за България", в която влизат ПП "Българска социалистическа партия", ПП "Политически клуб "Екогласност" и ПП "Политически клуб "Тракия"; Костадин Паскалев, представляващ Коалиция "Левицата!", в която влизат ПП АБВ, ПП "Изправи се, България" и ПП "Движение 21"; Валентин Григоров и Тинка Стоилкова, представляващи Коалиция "Неутрална България", в която влизат Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Нова сила" и "Русофили за възраждане на отечеството"; Цветан Миньовски, представляващ Коалиция "Алтернативата на гражданите", която включва ПП "Зелена партия", ПП "Българската левица", ПП "Обединена социалдемокрация", ПП "Движение за социален хуманизъм", както и Мирослав Паскалев, представител на ПП "Атака".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ГЕРБ, София, кмет

Още по темата