facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ: Няма да има предсрочни избори през 2020 г.

Българите искат работа и почтеност, не революция, смятат управляващите
Обновена
2377
 Илияна Кирилова
Даниела Дариткова

Управляващите от ГЕРБ се зарекоха, че няма да допуснат предсрочни парламентарни избори през 2020 г. Това стана чрез декларация, която водачът на парламентарната им група Даниела Дариткова изчете от трибуната на Народното събрание на първото му заседание за тази година.

"През отминалата 2019 г. на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна, но не през радикализъм и революция, а през работа и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори, а следващите ще са догодина", уверено предрече Дариткова. И заяви, че "този политически факт" давал възможност на депутатите от всички цветове да постигнат политическо съгласие по основните приоритети на българското общество.

ВОДАТА

От ГЕРБ се ангажираха да работят за „постигането на съгласие по отношение на  изграждането на модерна водна и екологична инфраструктура“. „Политиките по отношение на най-важните природни ресурси, каквито са въздухът и водата, не могат да бъдат еднократен акт на едно или друго управление. Тези политики не изискват кампанийност, а непрестанни усилия, приемственост и баланс между нуждите на човека и възможностите на природата“, заяви Дариткова. И обнадеждено допусна, че „водната криза в Перник, ще се превърне във възможност за много по-ускорено развитие в тази посока“.

ПАРТИИТЕ И ИЗБОРИТЕ

Дариткова съобщи, че партията й ще внесе промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии още в началото на парламентарната сесия. Тя обаче запази мълчание по въпроса какви ще бъдат поправките. Само се ангажира, че ГЕРБ ще работи за приемането им до средата на годината, "за да покажем, че промените нямат нито конюнктурен, нито предизборен характер" - нещо, което депутатите на Бойко Борисов не са успявали да постигнат досега. „Наясно сме, че ниското доверие в изборния процес и партиите, като основни субекти на демокрацията, руши самата демокрация и пречи на нейното ефективно функциониране … От ГЕРБ се ангажираме да дадем максимални гаранции, че всеки глас на български гражданин има важно значение за развитието на демократичния процес в страната“, обеща Дариткова.

СУБСИДИИТЕ

Управляващите призоваха другите парламентарни политически сили да „имаме волята да си самоналожим достатъчно тежък контрол по отношение на харченето на парите от държавните субсидии“. „Само така ще можем да гарантираме пред българските данъкоплатци, че парите им не се пилеят за личните нужди на политически дейци, а се инвестират в развитието на българската демокрация през изграждане на партийни структури и създаване на ново поколение български политици“, обяви Дариткова. Без да обясни защо не се приемат законодателни промени в посока на „тежкия контрол“, а се разчита на неговото „самоналагане“.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Властта на Борисов вече е безконтролна

28.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

11011 10
Парламентът спира с редовните заседания

26.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3414 42
Дори извънредното положение не вразуми политиците

25.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5015 7

Коментари

ssto

 

Ще има!

Калпазанче

Грама - Гемия
 

Хелоу мистър Президент,
пиша Ви за нов сюжет.

Днес гемията пътува ,
от безпътица потъва.
Корпусът е на решето,
а пък кърмата в морето.

В паника е капитана
и се чуди де да хване?
Някой изгоря от тока:-
Ненаучил си урока,
спуснат пряко от Европа!

В миг на борда нов пожар:-
С фонд "Научен". Коментар:
"Точат яко свои хора
нямат никаква умора.”

Три глави след ешафода,
се търкулнаха зад борда.
Посейдон пък иска още
за крайбрежните си площи!

Може ли такваз гемия,
да изджапа таз помия,
или трябва нова власт,
да изхвърли кат баласт?

А морето се вълнува,
жертви иска и бесува.
С болест морска-екипажа,
вече не стои на стража.

Край морето - вери найс,
Ваш Посланик: Марси Райс.

Ураа

Работа и почтенност от ГЕРБ??? ?

По-скоро- крадене и лъжа ?

tatyana1

Те българите може и да искат работа и почтеност, ама къде да ги намерят? 

John Slow

Пламна къщата на адвокатка на Иванчева

 

https://clubz.bg/92938-plamna_kyshtata_na_advokatk...

Sine_metu

Ср., 15/01/2020 - 10:29 (нов)

tatyana1

Те българите може и да искат работа и почтеност, ама къде да ги намерят?

 

Не искаме каквото трябва, затова и патим.

Замисли се за какво ти е управляващите да са почтени и да работят? По-топло ли ти става, по-студено ли, какво?

 

Нужни са отговори. Всичко започва от „Защо?“

Защо обезлюдяваме - защо населението ни се стопи с 1/3 за 30 години и с 1/9 само при ГРЕБ? Защо обедняваме - защо средният осигурителен доход е 78% от онзи през 1989 г., а средната пенсия - 48%? Защо 16 от 17-те най-големи предприятия и 25 от 26-те банки са чужди? Защо непрекъснато нараства изоставането ни - не, не спрямо Европа, отдавна е смешно да се сравняваме с нея; отдавна не върви да се сравняваме и с Вишеградската четворка, ами спрямо Румъния и Сърбия?

 

Докато не почнем да питаме, всеки ден и все повече хора, ще се погубваме, а „онези“ ще ни пудрят гънките с измишльотинки.

 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Избори ли? Та пак да си ги натаманите.

На МишоКа "предложението" е далеч по-примамливо.

 

ПП Сега видях и снимката. За кукерските празници не ѝ трябва маска - само калпак с рога :-)))

ППП @Sine Metu - мазохистите имат много сериозен проблем тъкмо с искането. От което тарикатите интуитивно се възползват.

 

 

Sine_metu

В страната вече няма анестезиолози, патолози, педиатри, епидемиолози, лекари и специалисти по образна диагностика, 70% от лекарите и сестрите са в пенсионна възраст, скоро няма да има кой да ни лекува, само 7 от 300 МБАЛ отговарят на изискванията за пълноценна болница, 80% от хората нямат достъп до качествено лечение, частните разходи за здравеопазване са 57% от общите при 17% средно в ЕС...

 

Защо? Защо? И докога така?

John Slow

Докато не изтребят всичко живо. Герберизмът е чиста проба геноцид.

sega_reader

"Като няма хляб, да ядат пасти" - каза Мария Антоанета и отиде в покоите си.

А малко по-късно гилотината падна със страшна сила.

Та и нашите юнаци от ГЕРБ, нямало да има избори.

nebenebe

Докато търпим тая паплач.

*

Никак не сващам философията на тайфата. Докога така ще я караме? Да не стигнем до колене накрая, от много тарикатлък. Пази Боже, но всеки трябва да си получи заслуженото. Да лашкаш народа като стадо, да си прост и да мачкаш способните, че това не е редно да мине без наказание.

Недоверчив

Дали ще има или няма да има предсрочни избори не го решава някаква си Дариткова...решава го народа. На първо четене се сещам за около 100 000 души, живеещи близо до София и известни със сприхавия си нрав и навика да подаряват парче винкел увито във вестник, наричайки го гальовно "пернишки букет". Ако ще идват нека всеки от тях носи по два - ще намерят в София доста съмишленици...

nebenebe

С това име и толкова страшна. Ма ТОЙ много е закъсал. Да сдава по-скоро и мирно и кротко да си ходи.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×