Quantcast

Медия без
политическа реклама

ГЕРБ: Корнелия Нинова преминава през катарзис

Така отчитам желанието й да подпомогне разследването на приватизацията, заяви депутатът Десислава Атанасова

16 Февр. 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Десислава Атанасова

От ГЕРБ саркастично обявиха, че лидерът на БСП Корнелия Нинова изживявала катарзис, тъй като сега подкрепяла разследването на приватизационния процес, а навремето, когато управляващите предложили същото, го определила като отклоняване на общественото внимание.

Преди дни главният прокурор Иван Гешев съобщи, че е наредил на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол, който са осъществявали отговорните ведомства. Тогава Нинова го поздрави за инициативата му.

„Предложихме на всички парламентарно представени сили текстове, които да обсъдим. Първият адресат беше г-жа Корнелия Нинова. Тогава тя нарече това "пушилка", "замъгляване на общественото съзнание, само и само да не се активират хората по настоящите проблеми" и т.н. Отчитам като катарзис желанието й да подпомогне разследването на приватизацията”, коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ тази сутрин.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Соцдепутатът Румен Гечев пък предложи на Иван Гешев проверката да започне „отпред назад”. „Да не стане така, че докато се ровят за сделки за баничарници от 92-ра година, да изпуснем съсипването на българската цигарена индустрия, "Булгартабак", на българския морски флот, на цели отрасли, хазарта, все неща, които се случват последните години”, каза Гечев.

ОПОЗИЦИЯ

Съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов обяви, че проверката на приватизацията е „политическа инициатива с цел да бъдат омаскарени политически противници и предизборно обещание на Иван Гешев”.

Атанасов допълни, че ДАНС няма капацитет да извърши тази задача, тъй като е контраразузнавателен орган: „Става въпрос за около 10 000 приватизационни сделки, които трябва да бъдат прегледани основно за тяхната юридическа изправност. Оперативните служители на ДАНС са подготвени за съвсем други неща. Освен това ДАНС е част от изпълнителната власт и е подчинена лично на министър-председателя“.