facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ: Корнелия Нинова преминава през катарзис

Така отчитам желанието й да подпомогне разследването на приватизацията, заяви депутатът Десислава Атанасова
Обновена
4165
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Десислава Атанасова

От ГЕРБ саркастично обявиха, че лидерът на БСП Корнелия Нинова изживявала катарзис, тъй като сега подкрепяла разследването на приватизационния процес, а навремето, когато управляващите предложили същото, го определила като отклоняване на общественото внимание.

Преди дни главният прокурор Иван Гешев съобщи, че е наредил на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол, който са осъществявали отговорните ведомства. Тогава Нинова го поздрави за инициативата му.

„Предложихме на всички парламентарно представени сили текстове, които да обсъдим. Първият адресат беше г-жа Корнелия Нинова. Тогава тя нарече това "пушилка", "замъгляване на общественото съзнание, само и само да не се активират хората по настоящите проблеми" и т.н. Отчитам като катарзис желанието й да подпомогне разследването на приватизацията”, коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ тази сутрин.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Соцдепутатът Румен Гечев пък предложи на Иван Гешев проверката да започне „отпред назад”. „Да не стане така, че докато се ровят за сделки за баничарници от 92-ра година, да изпуснем съсипването на българската цигарена индустрия, "Булгартабак", на българския морски флот, на цели отрасли, хазарта, все неща, които се случват последните години”, каза Гечев.

ОПОЗИЦИЯ

Съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов обяви, че проверката на приватизацията е „политическа инициатива с цел да бъдат омаскарени политически противници и предизборно обещание на Иван Гешев”.

Атанасов допълни, че ДАНС няма капацитет да извърши тази задача, тъй като е контраразузнавателен орган: „Става въпрос за около 10 000 приватизационни сделки, които трябва да бъдат прегледани основно за тяхната юридическа изправност. Оперативните служители на ДАНС са подготвени за съвсем други неща. Освен това ДАНС е част от изпълнителната власт и е подчинена лично на министър-председателя“.

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатите се изпокараха с колко да си намалят заплатите

06.04.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2484 14
Каракачанов нахока Нинова: Армията не е бира-скара

05.04.2020

3231 62
ГЕРБ отстъпи от високите глоби за нарушения на здравните мерки

05.04.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

15573 70

Коментари

Диагностик

Народът е казал: "Късно е чадо...", "Битият - бит, е..... -е..н".

Много закони ще трябва да се променят, липсва документация, амнезия, препродажби, фалити...

Не вярвам Корнелата да сънува Гешев. По-скоро- Добрев...

 

ГАМЕНЧЕТО

Демек разследването ще бъде избирателно. Герберски.

Така е като БСП  не реже опашката.

Абе и Гешеф шь помага, направо към министрите да го втъкнат

slavabg

Вие за Нинова не се притеснявайте, май е изпрана отдавна, като много други... по-скоро да бяхте пуснали Гечев и Алла Пугачова, а не Деса "умната" ?

 

https://bnt1.bnt.bg/bg/a/kak-shche-ni-broyat-otgov...

 

от 1:00 до 1:30 ... заслужава си ?

Mars11

   Единствено правилното и нужно нещо, което трябва да се направи е експроприация на експроприаторите. Другото е мижи да те лажем.

  

Moby-Dick

Другарчета, ми те експроприаторите все ваши, червеношиести путинолюбци! На вашите ще трябва да им правите експроприация!

Stern

Да не стане така, че докато се ровят за сделки за баничарници от 92-ра година, да изпуснем съсипването на българската цигарена индустрия, "Булгартабак", на българския морски флот, на цели отрасли, хазарта, все неща, които се случват последните години

Точно така ще стане.

ловkия

 съсипването на българската цигарена индустрия, "Булгартабак", на българския морски флот, на цели отрасли, хазарта, все неща, които се случват последните години”, каза Гечев.

Другарят Гечо Руменов от запенване чак и за съсипването на хазарта се е загрижил.

Калпазанче

Гледам, че освен хазарта е посочил БМФ и Булгартабак...,А заради тъпотията  на шайката, РъБъ ще изкупува непродадените билети на стойност 30-50 млн.лв. От Лафките.

Guro Gurov

Доколкото знам повечето юристи са на мнение, че от тази драка заек няма да изскочи. Поради давност и още - почти е сигурно, че всички сделки са законосъобразни. Може някой квартален обущар приватизирал кюшето на неизползвания трафопост да изгори, но едва ли.

Просто се готви ново пароподаване към свирката.

Има малък проблясък в мнението на Гечев - ако наистина искат нещо да направят на практика, това са сделки с неотминал срок на давност, т.е. последните.

Но и тук съм сигурен, че герберастията, дори и със запенване, чак до такова прострелване в крака няма да го докара.

Нова дъвка за отклонение вниманието на матряла. Старата, за агенти и досиета вече поомръзна.

mi6osp.

ГерБ имаха огромни надежди да излезе нещо при проверките на  Елена Йончева, при Мая Манолова... сега ги имат за Корнелия Нинова.

Slava
снимка на Slava

Само един списък да извадят - кой какво при кое правителство е заграбил и актуалното състояние/собственост на приватизираното. Това стига.

Zmeja

А бащата на Нова София Стефан Софиянски ще го питат ли? Нали той е оправдан по всички дела и един от малцината с документално доказана честност.

марк

 

 

 

                При ''тежките престъпления'' за които бяха обвинени Баневи отдавна да са ги осъдили но явно няма доказателсва и ги държат до като ги принудят да извадят и платят пари в брой . Отнася се и за другите .

марк

 

 

 

                                  А бащата на Нова София Стефан Софиянски ще го питат ли?

 

 

                            Слава и другите като нея ги интересува списъкът . Да се създаде Комисия по Списъка оглавена от Митодиту и оня дето беше написал ''Шайката' , че я познава поименно .

Zmeja

Не говориме за морал, а за закон. Ако бяха намерили нещо незаконно в приватизацията, извършена с участието на Корнелия, до сега щяха да я изтръгнат от корен. Щяха да я "насецкат", направят на салата и се почерпят с крушовица за свое здраве. Да, ама не!

momon

Да се хвърля ресурс, за разследване на сделки с изтекла давност, е малоумна идея.Двама гл.прокурори преди Каскета правиха разследване. Всички помним резултатите - имитираха дейност, скриха истината и виновни няма.

По-добре е Каскет Гешев да се насочи към сделки, на които давностния срок не е изтекъл. Но съм убеден, че сделките на герб+дпс няма да се разследват. Първо, никой не го е оторизирал да разследва тия, които са го назначили. И второ, няма умствен и правен капацитет да извършва подобна дейност.

Zmeja

Най-големите и скъпи обекти бяха приватизирани от чужденци, предполага се с висока степен на достоверност с помощта на приватизатори-комисионери. Какво ще доказва Гешев със закъснение 20-25 години!

Гешев трабва да започне със сделките, чиито давностен срок не е изтекъл и евентуално с такива, чиито дела са били прекратени без сериозни основателни мотиви и е възможно да бъдат възобновени.

momon

Нищо няма да доказва. Той и не може, ще имитира дейност. А ако изскочат опозиционни имена, ще се атакуват предизборно.

Диагностик

Катарзиса на Радев:

 

https://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%8...

 

HKAndersen
снимка на HKAndersen
Темата може да се опише така. "Разследването на цялата приватизация" - обявено от каскета гербераст , днес 2020 година , е пълна смешка и наистина ОТКЛОНЯВАНЕ на ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ . Точка. Същевременно , именно заради това внимание политиците , вкл.Нинова , са длъжни да пригласят на тази глупост за да не ги обвини народа - "А , Корнелия е против разследването на приватизацията , значи е вътре с двата крака ! " . Ми не е , ама така трябва да се държи !
Калпазанче

Булбанк и ОББ бяха приватизирани за сума равна на годишния девидент. 97-98г. БКК се ръководеше от Жотев, а Минпред беше Костов. БКК е заличена.  

фортинбрас

Поведението на подопечното Му опеге е класическа шекспирова сцена на Алфа Ромео, което праши с "мръсна газ" по "черния коларски път" на Алфа Жулиета. В нея сцена Корни сияе на "балкона на катарзиса" окъпана в лунна ултравиолетова светлина, а Той полива бръшляна под балкона, с пожарогасителя Си.

Само дето Той не може да бъде никота от долу - наследство по майчина линия, в която комунистите затрили дедо Му, с партийния билет на Внука му.

Ужаст некъф - с елементи на биполярно разстройство!

 
 

Danibus

Гечев предлага единствено разумната позиция от юридическа г.т. - прокуратурата след като е обявила, че се захваща с приватизацията, да започне проверка за сделките за които все още не е изтекла давност, тъй като по отношение на тях ще има поне някакъв юридически резултат и по този начин ще оправдае основната функция на прокуратурата да повдига обвинения и да ги вкарва в съда и въз основа на тях да се постановяват осъдителни присъди. Всичко останало, вкл. "информирането" на обществото за минали давност престъпни деяния, не е работа на прокуратурата, а на разследващи журналисти, историци и политици. Главният прокурор не е политик, нали?

Звън®
снимка на Звън®

И двете уважаеми дами са връстнички. И Дариткова, и Нинова попреминават през значим период от своето политико-физиологическо развитие. Неотменимото въздействие на менопаузата е обсебило крехките им женски организми. Хормоналната бъркотия дава своето отражение. Засилват се проявите на сприхавост, раздразнителност, неспокоен сън, изпълнен със съновидения. В последните обикновено се разхождат угрижени политически лидери - мъже, съвършено голи, нееректирали и заобиколени от мисирки, също така голи. И у Дариткова, и у Нинова се появява една и съща необяснима склонност да слушат песните на Саймън и Гарфънкъл, както и подчертано желание да си лягат сами. Често изпитват вълни от катарзис, характерни най-често за часовете около полунощ. Американски учени, специалисти по усвояване на климактериума, препоръчват на жените, особено занимаващите се с политика, маркетинг и фън-шуй, да си пуснат мустаци. Новият брой на списание "Жената днес, мъжът утре" е отделил 8 страници на тази препоръка - публикувани са и снимки с най-подходящите мустаци за всяка климактериумна дама според зодията й. Има и адреси на козметични салони, където мустаците на дамите могат с вещина да бъдат оформени и обгрижени.

 

ПС Благодарение на забележката на Васик, видях грешката си - в сттатията се говори за буля Атанасова, а не за стрина Дариткова. Атанасова е десетина години по-млада от Корнелия - тепърва й предстои да навлезе, а според медицинската статистика може пък да е навлязла, в климактериума. Най-важното е, че и на нея ще й отиват мустаци.

Васик

Това не е Дариткова, няма значение. Атанасова е извадила голям сарказъм, но не се сеща да каже, че трябва да има някаква разлика между предложение на Герб и проверка на прокуратурата, да се разбира, че прокуратурата е Герб.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×