facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ изведнъж поиска оставката на шефа на НСО

Управляващите хем твърдят, че Радев и службата решават всичко, хем внасят законови промени това тепърва да се случва
3 774
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Шефът на НСО ген. Красимир Станчев

ГЕРБ обяви, че е за незабавна оставка на началника на НСО и уволнение на охранителите от „Росенец“.  „Няма нужда от проверка, защото всичко е заснето и не виждам смисъла изобщо да се проверява тази ситуация. Надявам се г-н Христо Иванов да попита президента, при следващ възможен случай, защото вчера пропусна, защо тези неща не са направени“, каза пред журналистите в НС депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

След като вече два дни опитват да внушат, че президентът е отговорен за инцидента в Росенец, защото той контролира службата и служителите в НСО, то управляващите изведнъж решиха, че ще искат и оставката на началника на структурата. Това стана само час след като лидерът на ГЕРБ и премиер попита защо не са уволнени още хората на НСО от конфликта край морските сараи на почетния лидер на ДПС.

И докато разказват как отговорността е изцяло на държавния глава и началника на НСО, то същите тези управляващи внесоха проект за промени в закона за НСО, които всъщност тепърва ще дават тези права.

ГЕРБ и Обединените патриоти внесоха промени в закона за Националната служба за охрана, с които решенията ще се взимат от началника на службата, утвърден от президента. За да вземе решение, директорът на НСО ще изисква информация от службите за сигурност в държавата.

Мотивите за внасяне на промените били, че това е служба към президента и така няма да има размиване в отговорността. "Решенията ще се взимат с единоначалие, решенията ще се взимат с акт на началника на службата, утвърдено от президента, службата е към президента като началникът на службата, за да изпълнява тези си правомощия, ще изисква информация в ДАНС, МВР, ДАР, Военна информация, то и досега беше така. Като срокът за предоставяне на информацията, редът за предоставяне, ще се уреждат с правилника за прилагане на Закона за националната служба за охрана", обясни председателят на Комисията за контрол на службите за сигурност Димитър Лазаров.

На практика по този начин управляващите признават, че в момента изобщо не е вярна тезата, че само президент и началник на службата са отговорни и решават кой и как да бъде пазен. Това се прави от комисия, в която освен шефа на НСО участват и председателя на ДАНС и главният секретар на МВР. На практика ръководителят на охранителната служба е от една страна малцинство, а от друга като му се каже, че има някакъв сигнал, то той не може да откаже да разпореди съответната охрана. Отделно е и обстоятелството, че именно същите тези управляващи приеха закона за НСО и нормата, че може да се пазят и "други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката". Именно на това основание се пази например Ахмед Доган.

 

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НСО: 3 КПП, детектори и забрана за дронове за Съединението

05.09.2020

Обновена

2487 17
Ще остане ли Вашингтон без монумента на Вашингтон?

04.09.2020

979 7
Нови правила ще подобряват подготовката на бъдещите учители

Коментари

old war horse
снимка на old war horse

че служителите са за оставка, за оставка са!

само че, да се установи, дали освен задълженията,

които имат като служители на нсо не са надградени

със задължения от охраняваното лице!

BL.N.Lmt

BL.N.Lmt

Служителите на "НСО" са между "наковалнята и ковача" в случая ДПС, Ахмед Доган, Пеевски, както винаги на така наречената "политическа класа" в България някой трябва свърши "мократа работа" , 

но нека никой не забравя че това се случва в "държава" в която МВР випускници се дипломират под музиката на филма "Кръстникът", "the Godfather" music is the new anthem for the Bulgarian police force"

https://m.youtube.com/watch?v=KNWfwofZtnY🇧🇬

☕️

nebenebe

БХ му намери колая. Сигур вечер играе шах. Много е плосък завалията.

magik
снимка на magik

    Оставка на лицето Ръ. Ръ. и закриване на НСО.....това е единственото решение...Ура, другари...!!!

Интервал

Сянка, редовно пиене на вода и хапчета, ако има предписани. Жегите не са за подценяване, дори и да не обиват некФа пЪндемия.
Бъди здрав!

hahobg

Питекантропите съвсем се объркаха 👀

Solace

Вчера по бтв същият лазаров лъга и маза, с арменска помощ. След Марков каза верни неща, в т.ч. и за лазаров.

PlaNed
снимка на PlaNed

Б. М. Б да не се меси в работата на Президента? 😂

Как така ще уволнява шефа, ще освобождава гавази?

Евала на Радев!

За пореден път направи баш баканина и жалък и смешен, не че някога съм се съмнявал в това!

тютюн

Абе глупаци недни, началникът на нсо е един обикновен охранител, изпълнител. Той ли ще решава кое лице е от значение за нац. сигурност, та да го охранява? Той ли носи отговорност за нац. сигурност по конституция и закони? Цялата инф., достоверна или не, е в МВР, ДАНС и разузнаванията. Разсипахте секва нац. сигурност, лумпени.

Как ще осигурявате финансово и ресурсно решенията на началника на нсо?

Службите играят сечено на президента, но щели да дават инф. 

Вие не сте у ред, бе! 

Абе бикоф, нямало нужда от проверка? Пий си хапчетата, момче, иначе ше изплещиш, че няма нужда от съд и процедури, сичко е ясно и нужните да тръгват към дранголника. 

Съвсем изтрещяха тея дебили. Истерия ли е, от жегата ли е, друго ли е. 

3biri

Той специално Биков и през януари си е толкова свет.

SINDBAD

за поругаване на националното знаме- АРЕСТ, СЪД, ЗАТВОР!!

 

Това ли е НСО??

 

срам и позор!! Пиеските тип холивудски водевил ги оставям на Баш бакана- с една прочетена отзад напред книга, златното бъзе му е гарантирано!1

 

Съд и присъда за гавра с Националния флаг!!

Светозар

Абе защо ГЕРБ не поискаха оставката на кмета на Бургас и на общинските съветници, които взеха скандалното решение общински път да стане частен път на почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган, още повече, че г-н Ахмед Доган беше поръчал за убиване ген. майор, д-р на физкултурните науки, г-н Борисов, както заяви самият Премиер от високата трибуна на НС?!?

3biri

Вече не трябва да говорим за коалицията герб и обединени идиоти, а просто за обединени идиоти.

Светозар

Достъпът до акваторията около "летните сараи" на Ахмед Доган в парк "Росенец", е блокиран. Това става ясно от публикация в сайта на Ръководството на корабния трафик - Черно море, за която съобщи специализираното морско издание maritime.bg Според публикуваното предупреждение забраната е наложена в 21 ч. снощи и важи до 21 ч. на 15 септември. Координатите, обявени в сайта на Ръководството на корабния трафик, очертават широк периметър в залива пред парка "Росенец", който е забранен за плаване, заставане на котва, риболов и водолазни дейности.

Забраната идва само три дни след като председателят на партия "Да, България" Христо Иванов достигна с лодка до плаж - публична държавна собственост, в непосредствена близост до сараите на Доган, но бе посрещнат от гардове на НСО, което със сила го върнаха във водата.

Веднага след това във фейсбук беше организиран протест "Масово ходене на охраняем плаж", в който участие са заявили до момента над 5 хил. души, а повече от 26 хил. са заявили интерес към събитието.“

dnevnik.bg/bulgaria/2020/07/10/4089562_dostuput_po_voda_do_letnite_sarai_na_dogan_e_blokiran/?ref=home_NaiNovoto

Минувача
снимка на Минувача

Нещо повече, Хр.Иванов е обявил, че дава по 150 лв. за участие в сбирката на точно този плаж.

old war horse
снимка на old war horse

я дай обявата, кой бяга от 150 лв😁😁😁

Светозар

Написаното от  „Минувача“ е почти вярно, с тази разлика, че парите ги дава г-н Бойко Борисов, но не на плажуващите, а на г-н Ахмед Доган и не 150 лв., а 27 милиона лв. и не за да прави нещо, а да не прави нищо (да поддържа студен резерв с „ТЕЦ Варна“).

BL.N.Lmt

🐾"ГЕРБ" правителството ДПС, Ахмед Доган, Пеевски и лично Бойко Методиев Борисов получиха "коляно в зъбите" нестабилни, и във "нокдаун" 🐾🇨🇩☕️

 

скайспирит

В момента на плажа в Росенец:

 

Здрави момчета плажуват, а "охраната" е мека, мека. Защо не бутат хората във водата, какво се е променило за два дни? 

https://www.facebook.com/Tihomirssky/videos/1182455382106209/

Минувача
снимка на Минувача

Със слизането си при Корнелия Нинова, Христо Иванов, Татяна Дончева и Йоло Денев президентът Радев се превърна в партизански политик от началото на прехода", заяви на пресконференция главният прокурор Иван Гешев.

Според него прокуратурата уважава институциите, но няма да позволи на никого, дори на държавния глава, да пази олигархията, ограбила народа. "Явно е, че политикът Радев и присъдружните му партии с генезис - началото на криминалния преход, не искат независима прокуратура", заяви Гешев.

"Дори приватизаторът Костов не си е позволил да ни нарича мафия. Президентът явно е направил своя избор - срещу българския народ и на страната на олугархичните и корумпирани политически кръгове.

"Административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от районните прокуратури от страната - ние всички не сме тук заради лични атаки срещу главния прокурор. Възприемаме всичко това като част от работата си. Република България бе подложена от безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента", каза главният прокурор.

"Прокуратурата не раздава присъди. Българският независим съд дава присъди. Не е проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на Върховния административен съд преди да са подписани и публикувани. Съдейства за създаване на български паспорт на руски гражданин, който е потенциална опасност за сигурността на държавата", обясни Гешев.

"Единственото, което интересува българската прокуратура е наличието или липсата на доказателства за престъпления. Намерени са 5 кашона документи с гриф "секретно". Обществото ще бъде запознато най-подробно с тези дела. Г-н Радев трябва да даде ясен отговор на българското общество, знаел ли е или не за цитираните обстоятелства. Единственият недосегаем човек е именно президентът, затова ще се чака решение на Конституционния съд за неговия имунитет. Готови сме да изчакаме края на мандата му, за да установим неговите действия".


За нас няма недосегаеми, независимо дали се казват Доган, Пеевски, Борисов или Радев. Ние сме република и нямаме кралско семейство. Казвам това във връзка с тиражираните лъжи, че действията ни спрямо президентството са провокирани от негови изказвания.

Интервал

Минаващия, някой ако има желание да чете гербавите недомислици сам може да отиде на свинските медии. Ако имаш да казваш нещо - кажи с думи свои и се аргументирай. Еднообразният и лишен от смисъл спам под формата на цитати от завършени полуидиоти, не прави услуга нито на теб, нито на работодателите ти от съответната групировка :)
Просто казвам очевАдни неща.

RockMusicbox

Сега, дали е било режисирано или не, каква е историята на охраната .. това тепърва ще се предъвква. Истината е, че аз видах тотална аматьорщина от служители на НСО. Там се предполага, че трябва да се вземат мигновенни, желателно правилни решения за охрана на съответния ВИП. Преценяване степен на заплаха и т.н. Какъв беше проблемът да бъде посрещната лодката с :"Добър ден, плажувайте като искате, сградата обаче се охранява". Гледахме едно махленско бутане във водата, едни зли физиономии и непременно тъмни очила. Чак не ми се мисли ако в лодката не беше пухкавия екс министър на правосъдието, а въоръжени анаболни мутри.

Влез или се регистрирай за да коментираш