Медия без
политическа реклама

Двама полицаи са арестувани за изнудване

Те са притискали и фен на фуболен клуб от Пловдив да мълчи за политиката му

25 Яну. 2024
Илияна Кирилова

Двама полицаи от Пловдив са арестувани за участие във въоръжена престъпна група, която се е занимавала с изнудвания. Това става ясно от съобщение на прокуратураа.

"Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуда на различни граждани", посочват от  държавното обвинение.

Спрямо ръководителя на организираната престъпна група, мъж на 49 г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева. Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив да не изразява свободно мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

По случая предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци. Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата