Quantcast
Цветанов обеща да не управлява партията си от джипка | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Цветанов обеща да не управлява партията си от джипка

Ще бъдем зад вас, когато ви оказват натиск, зарече се бившият зам.-шеф на ГЕРБ пред учредителите на "Републиканци за България"
Обновена
3 749
 БГНЕС
Цветанов обеща да пази хората си от репресии.

Представителността на настоящия парламент е изчерпана и предсрочни избори трябва да се проведат колкото е възможно по-скоро.

С такова послание бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към повече от хиляда свои поддръжници, които събра на учредителното събрание на политическата си партия "Републиканци за България". На него той беше избран за председател на новата формация, а за негов заместник беше определен Павел Вълнев - единият от братята Вълневи, бивши собственици на несъществуващата телевизия BiT.

В слово пред учредителите Цветанов заяви, че "републиканците" няма да бъдат водаческа партия. "Това не трябва да бъде лидерски проект на един човек, а да бъде подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет", обяви той. В тази връзка Цветанов обеща, че няма да остане на поста си за повече от два мандата. И допълни: "Нека не остава усещането, че политическият ни проект ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност. Защото това не е решение на проблемите." Намекът беше очевидно насочен към бившия му шеф Бойко Борисов заради навика му да обикаля страната с джип, от който да дава публично обещания за пари на нуждаещи се.

СТРАХ ОТ РЕПРЕСИИ

Той изрази опасението си, че негови поддръжници в провинцията могат да станат жертви на политически мотивирани преследвания и се зарече да ги защитава: "Може би ще има опити за ползване на определени средства и методи на държавното управление. Трябва да бъдем единни и да защитаваме справедливостта, и да бъдем заедно в трудните моменти с всеки един от нашите членове. Има райони, където хора могат да злоупотребят с власт и да оказват натиск върху нашите членове. Не е нормално да говорим по подобни теми след 30 години демокрация. Но това го има, но да знаете, че ние ще бъдем зад вас във всяко едно отстояване на принципите на демокрацията и правовия ред в тези трудни моменти."

Силистра, Шуменско и Търговище са местата, от които се очаква най-голям натиск, съобщи Цветанов. По думите му трима от учредителите от Силистра се отказали в последния момент, защото били притискани от ръководителя на местната структура на ГЕРБ. "Искам да се обърна към премиера Борисов - това ли ще бъде начинът, по който ще се работи преди изборите", попита той.

На нападките на бившите си съпартийци от ГЕРБ, че се е превърнал в рупор на държавния глава Румен Радев, Цветанов отвърна: "На президентската институция – да, но различията, които съм имал с президента, са много ясни."

БЪЛГАРИТЕ ЗАД ГРАНИЦА - СПЕЦИАЛЕН ПРИОРИТЕТ

Любопитното беше, че политикът постави особен акцент на българите в чужбина, на които обеща в края на следващия управленски мандат електронно дистанционно гласуване, за да разполагат със сигурна възможност да участват на избори. Наблегна и на това, че сред учредителите е Иван Анчев - генерален консул на България в Чикаго, чийто мандат е приключил само преди два дни. "Това е нещото, което да покажем на обществото – знаещите и можещите участват в този проект. Най-важното е, че тук има хора, които се върнаха от чужбина, за да подкрепят "Републиканци за България" ... хора, които реализираха американската мечта", похвали се Цветанов. В тази връзка отново напомни за партийния си заместник Павел Вълнев: "Това е човек, който е успял не благодарение на обществените поръчки."

"Искаме да имаме справедливост и съдебна реформа, която да съответства на обществените очаквания. Не да има притеснения за репресивни действия от определени институции или превземане на бизнеси на хора", изтъкна политикът.

По отношение на програмата на партията, която ще се позиционира в център-дясно, той заяви, че очаква предложения от всички свои съмишленици. За целта сайтът на "републиканците" ще се превърне в платформа, на която да се събират идеи за различните секторни политики. Така Цветанов се присъедини към другите нови политици - като Мая Манолова и Васил Божков, които твърдят, че управленската им програма се формира от предложения, получени от гражданите.

ПАРТИЙНО СТРОИТЕЛСТВО

Според твърденията на новоизбрания лидер току-що учредената партия имала над 4000 членове и 75 процента покритие от местни структури в страната. Очакванията на Цветанов са новата формация да внесе документите си за регистрация  в съда до десетина дни.

Прогнозата на политика е, че "Републиканци за България" ще бъдат важен фактор в следващия парламент и управление.

ХВАНАТ В ЗАСАДА

На входа на Интер Експо Център, където се проведе събранието, Цветанов беше пресрещнат от голяма група служители на застрахователната компания "Лев Инс". Те му връчиха декларация, в която обявяват, че са "възмутени от наглото ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България".

"Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на „Лев Инс” – най-голямата застрахователна компания в България", пише в документа. Недоволните от Цветанов поискаха от него да отговори и на въпроси – дали ще се съгласи да бъде проверено отново имотното му състояние и дали ще разкрие кой финансира завръщането му в политиката.

Самият Цветанов отрече впоследствие пред медиите, че нещо особено се е случило. "Само си разменихме няколко думи и влязох на събитието", коментира спокойно той.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пандемията прави изборите непредвидими

26.10.2020

ДИЯН БОЖИДАРОВ

4134 13
Прокурорката, оневинила Цветанов за Апартаментгейт, иска да е спецшеф

26.10.2020

2132 1
Борисов се изповядал на Туск за пачките в чекмеджето

25.10.2020

10269 72

Коментари

TheOwl
снимка на TheOwl

Ай хаирлия да е 😂

Ruby Tuesday

Кръстьо,

Всичките МУ женуря от герб-жени са минали успешно препятствието, наречено "casting coach".

Подвизаващата се без гащи Пекинска патица е минала през "чепа" на цветан седможилищник.

"ПЕ-КА-ПЕ! ПЕ-КА-ПЕ!"

Светозар

Цветан Цветанов: „Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже.

Хулиган

Бая пара е набухана в този проект!

Атлантизмът получава второ дихание.

На мозъчен тръст, начело с Цецо му липсва само една Караянчева и нещата за следващите десет години са подредени.

А как само скромничко бяха почнали...

http://www.drago.info/index.php/2018/04/17/resihme-problema-na-formalnia-lider/

 

 

 

Селинджър

Напред към светлото демократично бъдеще, с краденото лого на еврокомунистите за партийна емблема.  Това са то истинските и невменяеми софра-демократи. 

Добре поне че са се сетили да я направят симетрична и да пробият една дупка в средата на петолъчката. Така, закована с гвоздей в средата, емблемата им ще може лесно да се извърта наляво, надясно, и накъдето наредят от САЩ и Европата, за да са ориентирани винаги в правилната посока. 

Ruby Tuesday

Портиерът на американското посолство правилно е преценил, че подмандатната МУ територия има нужда от цветан седможилищник и партия - „полезен идиот“, която да служи като рупор на Дълбоката държава.

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

И на мен ми е любопитно кой дава толкова много пари на цвъки. И за партия има, и за купуване на партийци: и отделни, и цели ППО на ГЕРБ и бивши седесари. 

Непримирим

Как КОЙ? Ами парите са от Бойко. Това е втори опит след БАСТА, да се направи опит за живот на Бойко в отвъдното. Навремето са ми казвали, как при учредяването на БАСТА, някой "полезни идиоти" са повярвали, че наистина партията ще бъде коректив на Бойко, но са останали изненадани.

Кара Колю

Ndaaa... Рекох ви, че Цецко е пич ...

Banana Joe
снимка на Banana Joe

ПРАВИЛНИК за Поведение на Учредителния Конгрес:

 

Преброявания без попълнена декларация за предоставяне на лични данни ще се считат за съботаш.

МолитвенаZакуска се полага на делегатите само след сверен и сертифициран компас.

Внасянето на пъпеши, тикви, бахур и радиобутонели е крайно нежелателно.

Асансьорът е единствено за Лично Ползване от ЦЦ - вървете по стълбите.

Не ръкопляскайте докато ЦЦ не даде знак с кимане.

Мебелите и ел. крушки са собственост на залата!!!

Антей

 

Джемата му е работила много ЗА:

 

1. Истанбулската конвенция - скочи целия народ плюс Конституционния съд

2. Пакта за миграция - скочиха малките общини

3. Търговско споразумение с Канада - скочиха синдикатите

 

Ще гласуват ли българите за това хубаво "отваряне" към глобалния свят?

 

☝️

The Pal
снимка на The Pal

Тази Джема ме стресира - не бях виждал толкова неостро и нагло женище.

VBA...

Между тълпата на потника, виждат ли се леко позабравените фигури като

 

  Плевналиев, С. Паси, Ленчето Поптодорова,( запомнил съм я, като аз многоуважаваната дама

   и член на БКП) и цялата евроатлантическа паплач.  Бозата напълно ще вкисне.

Аладар

Големия апартамент на Цецо не може да се подържа ако е вън от политиката или вън от бизнеса.

Целия му род се е ползвал от облагите и привилегиите на ДС при Бай Тошо.

Рукола
снимка на Рукола

Цвичка... партията ти е мъртвородена, все тая е как ще я управляваш  😉

Карагуй

Цветанов обеща да не управлява партията си от джипка.

 

Цветанов никога не е притежавал свиделство да управлява партия от джипка.

Дохс_Читем

Той ще я управлява от асансьор. Вярно, малко е скучно като т_стис нагоре-надолу, но за това пък не се изисква свидетелсво за управление, а само умение да натискаш бутон.

Карагуй

Личният асансьор на Флориан Вършецки е истинско творение на лифт-арта. Интериорът му наподобява лунната капсула на "Аполо 11". Управлява се от пиколо - джуде с изкуствен интелект, поръчкова направа на фабриката за надуваеми българи в Гуанджоу. В асансьора има постоянна сателитна връзка с кетъринга на "Молитвени закуски". Поради коварнно спряното финансиране от Тиквоний I Хипертоник, тоалетната в асансьора не е завършена. Нейните функции се изпълняват от поцинкована кърджалийска кофа, разположена в северозападния ъгъл.

nebenebe

Сега каскетът ще му открие кусур и ще го подгони. Иначе за какво го избрахме?

Дежурния

Естествено, че Цецо няма да управлява от "джипка", а от апартамент.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

"Ще бъдем зад вас, когато ви оказват натиск"

 

Няма съмнение, че ще се опитате да ни го вкарате и отзад, когато ни оказват натиск отпред.

 

А иначе, непонятно е кой влива пари в предприятие начело с тоз прочетен вестник.

 

Ruby Tuesday

Цветан Седможилищник без запъване:

„Това, което имаме като тема, която ще бъде дискутирана, и тема, която ме питате, тогава мисля, че ще може вече да имаме яснота по темите, които не смятам, че трябва да превръщаме в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случва, но все пак се придържаме към едни нормални теми, които не биха могли да провокират някакъв дискомфорт или напрежение по подобни теми в тези конкретни сектори“.

 

 „Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са важни, и не са това, което се твърди“

marabaциркаджии

Уникално!

Имали сме много чудеса, ама такова - партия на престъпници отхвърлени от гилдията на престъпниците ГЕРБ не е сме имали.

Дано МВР е документирало събитието, после направо да ги прибира.

 

Нед., 27/09/2020 - 16:43 (нов)

Дежурния

Естествено, че Цецо няма да управлява от "джипка", а от апартамент.

Цъ!

От асанЦьора.

Бонжуар

Дрес код - без вратовръзки, за да не се изяждат при голяма нужда.

Интересни са камионджиите от Чикаго и консулът с току що изтекъл мандат. Дали пък БНФ не хвърля ново серкме, щото старият им Толуп сдаде багажа?

Скоро ще се разбере. 

Just Converted

Разследването на Престъпленията на лидерите (сегашни и бивши) на партия ГЕРБ  срещу Народа и държавата, Национални Предатели  изменници,слугинаж в полза на  чужди  интереси,упражняване  терор и насилие над граждани без доказателства за вина ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ТОЗИ  КРАДЕЦ КОЙТО СЕГА БЪРЗА ДА ПОЛУЧИ  ИМУНИТЕТ  ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ.

Evasion

Владимира Янева какъв пост получи в цвъковата партия?

Интервал

Ясно, че Цвинокио е шофьор на хАсанцьор, но кой финансира създаването на неговата метастаза? Ще има ли скоро благодарствени речи към разни НПО организации за съдействието? 😂
Хубаво запомнете плъховете, яхнали цецовото плавателно средство, защото те са по ниско и от мръсотията под ноктите на Винету Банкянски. Ама е по новините ката ден. СлОчайно, разбира се.

Влез или се регистрирай за да коментираш