Медия без
политическа реклама

Четворната коалиция показа голямо безплодно антикризисно обединение

13 Май 2022
Георги Ганев
Архив СЕГА
Георги Ганев

Без новини, но с бодри клетви за обединение в позициите приключи тази вечер експертният коалиционен съвет на четворната коалиция. Той заседава в Министерството на финансите, търсейки сближаване по готвените антикризисни и антиинфлационни мерки, след като преди дни съвещанието на управляващите се превърна в хаос и говорилня.

"Подкрепата за семейства с деца ще бъде приета, въпрос е дали във варианта, който разглеждахме в понеделник или в някакъв друг вариант. Подкрепата за пенсионерите ще бъде приета, въпросът е в точно какъв вариант. Диференцираните ставки по ДДС не ги обсъждахме. Това, което за малко обсъдихме, беше прагът за регистрация по ДДС на фирмите. Не сме обсъждали тавани на цени на малката потребителска кошница", каза пред БНР Георги Ганев от ДБ. 

Преди началото на коалиционната среща колегата му Ивайло Мирчев обяви, че пакетът от антикризисни мерки ще е на стойност 2 милиарда лв. А и че по повечето предложения имало консенсус в коалицията. "Тези 2 млрд. лева вече ги има в бюджета. При всички положения няма почти никакви противоречия по самите мерки. Нищо не е отпадало от предложенията, единствено необлагаемият минимум“, каза Мирчев. Депутатът от ИТН Кирил Симеонов също каза, че партньорите са обединени и се изчистват финалните щрихи.

Оше по темата: 

Отстъпка от 25 стотинки на литър бензин и дизел ще получава всяко физическо лице при зареждане на автомобила си на бензиностанция. Това обсъжда управленската коалиция като антикризисна мярка срещу високата инфлация.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата