Quantcast
Четворната коалиция показа голямо безплодно антикризисно обединение | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Четворната коалиция показа голямо безплодно антикризисно обединение

2 152
 Архив СЕГА
Георги Ганев

Без новини, но с бодри клетви за обединение в позициите приключи тази вечер експертният коалиционен съвет на четворната коалиция. Той заседава в Министерството на финансите, търсейки сближаване по готвените антикризисни и антиинфлационни мерки, след като преди дни съвещанието на управляващите се превърна в хаос и говорилня.

"Подкрепата за семейства с деца ще бъде приета, въпрос е дали във варианта, който разглеждахме в понеделник или в някакъв друг вариант. Подкрепата за пенсионерите ще бъде приета, въпросът е в точно какъв вариант. Диференцираните ставки по ДДС не ги обсъждахме. Това, което за малко обсъдихме, беше прагът за регистрация по ДДС на фирмите. Не сме обсъждали тавани на цени на малката потребителска кошница", каза пред БНР Георги Ганев от ДБ. 

Преди началото на коалиционната среща колегата му Ивайло Мирчев обяви, че пакетът от антикризисни мерки ще е на стойност 2 милиарда лв. А и че по повечето предложения имало консенсус в коалицията. "Тези 2 млрд. лева вече ги има в бюджета. При всички положения няма почти никакви противоречия по самите мерки. Нищо не е отпадало от предложенията, единствено необлагаемият минимум“, каза Мирчев. Депутатът от ИТН Кирил Симеонов също каза, че партньорите са обединени и се изчистват финалните щрихи.

Оше по темата: 

 

Още

Германия ще бори инфлацията с данъчни облекчения за 10 млрд. евро

10.08.2022

614
Паразитни вериги вдигат цените на плодовете и зеленчуците

08.08.2022

ВАСИЛ НАНЧЕВ

7138
ИТН ще се явят сами на изборите

06.08.2022

3678