Медия без
политическа реклама

Част от детелината на бул. "България" и Околовръстния път затваря за спешен ремонт

Столична община обяви промени в движението в района на съоръжението

30 Май 2024
Решението за затваряне на движението по част от детелината е взето след обследване на съоръжението.
Решението за затваряне на движението по част от детелината е взето след обследване на съоръжението.

Заради опасност за пътуващите Столична община въвежда аварийна организация на движението и затваря част от детелината на бул. „България“ и Столичен околовръстен път (СОП), съобщиха от общината. Както "Сега" писа, преди около 48 часа от "Московска" 33 назначиха обследване на надлеза, който води към Бояна.

"Аварийният оглед, който възложихме на надлеза на бул.“България“ и Софийския околовръстен път (СОП) след получаване на сигнал преди два дни, показва, че е наложително да се спре движението на и под съоръжението. За нас най-важна е безопасността на гражданите и затова от тази вечер ще се затвори за движение подстъпа на детелината в посока „Младост“. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на място на обекта. 

Експертите от Университета по архитектура, строителство и геодезия, които са направили оглед на съоръжението, са категорични, че е необходимо да се затвори движението и да се направи още по-сериозно обследване на надлеза.  
Васил Терзиев съобщи, че се изготвя временна организация на движението. Проектът ще бъде изпратен за съгласуване към СДВР. 

Констатацията на експертите е, че вследствие на експлоатацията на съоръжението, което е построено през 1976г., са възникнали промени в конструкцията. 

"След като получим детайлното обследване, ще възложим укрепване на мостовото съоръжение и реконструкция", каза заместник-кметът на София Иван Василев. "Детайлното обследване ще бъде извършено за 45 дни. След това ще възложим конструктивното укрепване. Извиняваме се за причиненото неудобство на гражданите, но безопасността на хората за нас е на първо място", допълва Терзиев. 

Организация за затваряне на част от детелината на бул. „България“ и Столичен Околовръстен път (СОП), включва: 
 От 00.00 часа на 31.05.2024 г. до 30.06.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по пътната връзка от бул. „България“ на пътния възел със СОП, посока Пловдив;
- пътната връзка от СОП към бул. „България“, посока ул. „Даскал Стоян Попандреев“.

От 31.05.2024 г. до 30.06.2024 г. /включително/ се променя маршрута на автобусна линия № 304 както следва:

- в посока Националния исторически музей (НИМ): от ж.к. „Дружба 2“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „България“/Софийски околовръстен път (пътен възел Бояна), направо по ул. „Даскал Стоян Попандреев“, надясно по ул. „Александър С. Пушкин“, надясно по бул. „Никола Петков“, продължава по Софийски околовръстен път до спирка с код 1464 „НИМ“, която става крайна/начална за линията;
- в посока ж.к. „Дружба 2“ маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута както следва:

с код 0262 „Гробищен парк Бояна - по желание“;
с код 1448 „Резиденция Бояна - по желание“;
с код 2043 „ул. Маломир“;
с код 0279 „бул. Ал. Пушкин“.
Закрива се спирка код 2458 „НИМ“ в южното локално платно на СОП – крайна за автобусна линия № 304.

Променя се маршрутът на автобусна линия № 63 в посока кв. “Бояна”, като автобусите правят маневра по трите пътни връзки на пътен възел Софийски околовръстен път - бул."България".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата