Медия без
политическа реклама

Борисов: Сега са същите времена като при комунистите

Уволнената координаторка на партията на Трифонов във Видин ще води листата на ГЕРБ

24 Февр. 2021Обновена
Росица Кирова и Бойко Борисов
Facebook: Бойко Борисов
Росица Кирова и Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и днес е на път с джипа на НСО. Заедно с министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, нейния заместник Николай Нанков и видинчанката Росица Кирова, която до скоро беше координатор на партията на Слави Трифонов за региона, инспектира строителство на пътна отсечка до община Димово.

"Виждате, че трасето се готви, каквото може да се прави, се прави. Първо ходим в калта, после по чакъл, после по асфалт. Без да се накаляш, не става. Иначе да са го направили комунистите отдавна!", отбеляза Борисов, на което Росица Кирова отговори, че "тогава са били други времена". "Ами! Били са други времена...Били са същите времена! Да не би тогава хората да не са искали?", поправи я премиерът.

По-рано през деня Борисов се отби и в община Димово, където разговаря с кмета Светослав Славчев от ДПС за новия път. "Хем, няма да им се пукат къщите, хем нема трафика - тир след тир да е тук. До 2 години ще го изкараме!", изтъкна премиерът. По негови думи обаче теренът е много тежък за строителство: "Минаваме по едни мостове, но няма как...Така са правили едно време пътищата. Мине някой Москвич или Волга през селото и това е. А сега гледай какво е!". После Борисов попита кмета дали е оправил задълженията на общината, които възлизали на около 5 милиона. Градоначалникът отговори, че стоят плащания към фирма.

После премиерът разговаря и с ръководителя на проекта за строителство на пътя и го попита дали сред работниците има болни от Ковид. "Той лично го прекара. И му хареса във видинската болница, учудващо!", побърза да каже Росица Кирива. Борисов от своя страна обясни, че след като се направи магистралата и пътните възли, хора от София и големите градове ще идват в Северозапада, за да видят ("дет' се вика") кораба "Радецки". От разговора стана ясно и че пътят към община Димово се строи от фирмата "Главболгарстрой". "Тръгне ли пътят, съвсем различен регион ще бъде, убеден съм!", заключи Борисов.

Час по-късно той се включи отново на живо във Фейсбук: "Така, къде сме, Петя, в момента ?" "Това е краят на втория участък от Видин до Монтана...", започна да обяснява регионалният министър. Премиерът поздрави група работници от Симитли. "Багерите вече ровят във всички посоки. Нали затова протестирахте", обърна се той към Росица Кирова, която през лятото участваше в началото на антиправителствения протест. "Да, затова протестирахме, но искаме и да се построи, така че продължаваме да наблюдаваме процеса. Аз съм наясно, че става бавно. Всъщност дадох си сметка колко бавни и тромави са процедурите", отговори тя. "Те затова те изгониха теб, но ние сме готови да те сложим водач на нашата листа, за да контролираш от парламента какво правим", похвали я Борисов.

 

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, February 24, 2021
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Прокуратурата упорства срещу пускането на Биляна Петрова

11 Юли 2024

Махат всички стикери от предното стъкло на колите

09 Юли 2024

ГЕРБ затваря кранчето на лесните пари за безработица

12 Юли 2024

ДПС-Доган официално бойкотира ДПС-Делян

09 Юли 2024

Лагерите в ДПС се обвиняват в етническа омраза

12 Юли 2024