Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов обиколи села и не видя нищо направено от Пеевски

"Затова в Австрия и Швейцария ходят туристи, защото има път", заключи премиерът от джипката

20 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

На фона на антиправителствените протести в центъра на София премиерът Бойко Борисов реши да обиколи с джипа си няколко родопски села и да разговаря с местните жители за успехите на управлението. Турът му беше излъчван традиционно на живо във Фейсбук. На задната седалка зад Борисов се возеше и зам.-регионалният министър Николай Нанков. "Цветанов и Пеевски нищо не направили - това казват хората. Или може и да са направили, но не се вижда!", заключи премиерът за региона и добави: "Най-важното е, че войната е между ДПС и ГЕРБ. Другите са за цвят, за мерудия!"

Първата спирка на джипа беше село Грашево. "Пътищата как стават и хората как се радват. И виждаш, че навсякъде има по едно минаре. И ако тука сме в Родопите толкова дейни, след това няма какво да говорят за ислямски мисионери и т.н. Това са толкова чисти български граждани. Трябва да ги подкрепяме непрекъснато. 'Щото много хубаво говорят на жълтите павета, ама да дойдат тук в тези региони. ГЕРБ и ДПС каква война и битка се води между двете партии. И да видим колко имат "Да, България", от БСП, от Мая Манолова. Тук да дойдат, където е войната. Кметовете са само от тези две партии. Айде, тук да дойдат и да видат кой кой е в тази ситуация", обясни Борисов на влизане в селото.

Когато джипът пристигна на централния площад, премиерът свали прозореца си и поздрави хората. Пиарът, който снимаше на живо от задната седалка, прошепна на зам.-регионалния министър Нанков също да свали затъмнения позорец. Излизайки от автомобила, Борисов беше посрещнат от бурни аплодисменти и скандирания "Бойко, Бойко".

"Харесва ли ви? Какво друго остана да направим?", попита премиерът. Група мъже започнаха да му обясняват за пътна отсечка в близост до селото, която има нужда от ремонт. "Ама нали не се яде, бе", пошегува се Борисов и продължи: "Искат оставка, народът го иска, бе". Думите му бяха последвани от възгласи "Не, не е вярно, ние сме с теб!", а кметът на Грашково изрази огромни благодарности. В този момент премиерът попита зам.-министър Нанков дали вече има проект за ремонт на въпросната пътна отсечка. "Аз този проект го чакам 70 г.", отвърна му възрастен мъж. В отговор Борисов заяви, че няма да остави Нанков в селото, защото бил младоженец с булка, но обеща, че след 10 дни ще го прати пак в Грашково.

Преди отново да се качи на джипа, премирът отиде при няколко деца да научи как се казват, а пенсионерите попита дали са доволни от добавката от 50 лв. към пенсиите им. "Да видят къде отиват парите. Викат къде са милиардите. Ето ги - те са у хората.", отсече Борисов. После той потегли с колата под звуците на ръкопляскания. "Нали виждаш като говорят от името на народа. Велико народно въстание било. Те тези са повече от протестиращите, където са дошли само да кажат за свършена работа", уверен е Борисов.

"Затова в Австрия, Швейцария ходят туристи, защото има път. Ако има хубав път тука...", размишляваше на глас премиерът, докато шофираше.

Малко по-късно Борисов отново се включи на живо от близкото село Кръстава, където пак беше посрещнат със скандирания. Няколко местни жители се изредиха да му благодарят за направеното. "Като започнеш от Костов, да минеш през Първанов, да минеш през Цветанов... Всички са идвали тук", разказа единият от мъжете. Премиерът посещава това родопско село за втори път в рамките на 3 месеца. Тъкмо готов да потегли с джипа, Борисов беше спрян от възрастна жена, която му разказа, че е работила 20 години като библиотекарка, но е била съкратена, защото е в предизобрния щаб на ГЕРБ, а ръководството е от ДПС. "Тези, които обясняват, че ние сме тираните... Дай си името! Така, запиши си сега един телефон!", жегна се Борисов, изкара личния си телефон и го даде на жената, за да види номер.

Още по темата