Медия без
политическа реклама

Борисов и Пеевски се срещнаха с миньори и кмета на Ямбол

Двама служебни министри са се явили да им рапортуват, че се стараят

25 Апр. 2024Обновена
 Борисов и Пеевски.
БГНЕС
Борисов и Пеевски.

Лидерите на ГЕРБ-СДС и на ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски се срещнаха с представители на миньорите и синдикатите, както и със службния министър на енергетиката Владимир Малинов. 

"Обещано и изпълнено", заявиха двамата лидери, цитирани от Bulgaria on Air.

"Днес в парламента с гласовете на депутатите от ГЕРБ и ДПС гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн. Миньорите поискаха и гаранция, че средствата, отпуснати днес, ще бъдат използвани по предназначение. От страна на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС поехме категоричен ангажимент и ще изискваме непрекъснато информация за развитието на процеса от министъра на енергетиката и от ръководството на мините", обявиха Борисов и Пеевски.

Двамата са се срещнали в НС и с кмета на Ямбол Валентин Ревански. Ревански се оплакал от забавянето на реализацията на проекта за строителството на българската военна база в Кабиле. Пеевски и Борисов извикали министрите Людмила Петкова и Атанас Запрянов, съобщи news.bg.

Кметът Ревански подчертал, че проектът е от изключителна важност за националната ни сигурност и евроатлантическата ориентация на страната, но въпреки че e бил изведен като приоритетен за правителството на Николай Денков, до момента нито 1 лев не е даден за реализацията му. През лятото Ревански заплашваше, че ще свика референдум за базата, но явно е променил мнението си. Сега се оплакал, че и градът не е получил обещаните пари за болницата. 

"Министрите поеха ангажимент за максимално бързо съдействие и решаване на посочените въпроси. Готови сме да съдействаме изцяло по приоритетни теми, които касаят пряко подобряване условията и качеството на живот на българските граждани, подчертаха представителите на правителството", пише в съобщение на пресцентъра на ДПС.

 

Ключови думи:

миньори, протести

Още по темата