Медия без
политическа реклама

Бобоков: Античните стрели в дома ми може да са подхвърлени

"Прокуратурата с каскет и двамата ѝ кукловоди ни притискат", оплака се бизнесменът от обвинението срещу него

08 Март 2021
ПРБ - пресцентър

Бизнесменът Пламен Бобоков допусна паното със стрелите в неговия дом, което му докара обвинение за противозаконно държане на археологически обекти, да е подхвърлено и отрече досега да е виждал предметите. "Това дело е един жалък и отчаян опит на прокуратурата с каскет и нейните двама кукловоди да ни притиснат в ъгъла, да ни тероризират и да ни накарат да мълчим", заяви Бобоков пред журналисти, съобщи БНТ.

Според защитата обвинителният акт има неясноти в обстоятелствената част затова настояват да бъде върнат на прокуратурата, да бъде отменена мярката за неотклонение "Подписка", както и искане за запор на имуществото му. Бобоков е готов да търси правата си и в Европейския съд по правата на човека.

Окръжният съд остави без уважение исканията на защитата на подсъдимия за прекратяване на делото и за отмяна на обезпечението, приемайки ги за неоснователни. По време на заседанието стана ясно, че стойността на археологическите обекти е около 650 лева. Окръжният прокурор Георги Георгиев коментира, че в случая важното е, че не е бил спазен специалният режим, на който подлежат тези ценности, предаде БГНЕС.

За държане на повече от 3 нерегистрирани археологически обекта Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор и глоба от 3 000 до 15 000 лева, като съдът може да наложи и конфискация на имущество. За следващото съдебно заседание, ще бъдат призовани всички свидетели и вещи лица, посочени в приложението към обвинителния акт. Процесът продължава на 12 април.

Прокуратурата се похвали със скоростното приключване и предаването на съд на Пламен Бобоков по обвинение за противозаконно държане на археологически обекти, представляващи върхове на стрели и копия.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата