facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Бивш шеф в Напоителни системи е осъден за източване на язовир

Присъдата е условна, а Юлиян Вълчев в момента оглавява общинско дружество в Шумен, бил е и съветник от ГЕРБ
6913
 Фейсбук

"Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на „Напоителни системи“ ЕАД в Шумен, разпоредил изпускане на водата в язовир за извършване на незаконен риболов", съобщи днес Апелативната прокуратура във Варна. Става дума за Юлиян Вълчев, който в момента е шеф на общинското дружество, което отговоря за жилищата и имотите. Бил е и общински съетник от ГЕРБ.

"Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на 15 януари. Както вече е известно, той бе осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Юлиян В. бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена безстопанственост при управление на „Напоителни системи“, от което бяха причинени значителни вреди за държавното дружество. Като длъжностно лице Юлиян В. разпореди да бъде изпусната водата в язовир „Нови пазар 1“, за да бъде извършен нерегламентиран стопански риболов. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едва една десета от водния обем.  Влязлата в сила присъда заварва осъдения като управител на общинското дружество „Общински жилища и имоти“ в Шумен. Окръжната прокуратура в града очаква реакцията на община Шумен, като смята за неморално осъден като длъжностно лице за умишлена безстопанственост в ръководено държавно дружество да ръководи общинска фирма", се казва в съобщението на Апелативна прокуратура - Варна.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Уайнстийн е осъден на 23 години затвор

11.03.2020

834 2
Уайнстийн получи цял етаж и 24-часово наблюдение в затвора

08.03.2020

716
Как прокуратурата се срути на ул. "Алабин"

02.03.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

7213 4

Коментари

ppipi7766

Да го махат докато не е изселил настанените в общински жилища и да  даде апартаментите на свободен наем.

Ако вече не ги е дал!

peniko

Груба сметка показва (ако писаното горе е вярно), че е източената вода е колкото за 3 язовира Белмекен (+/-).!!! Къде е отишла, а и никой не  е забелязал, щото не са 2 кофи или даже не 2 водоноски и няма как да стане за 2 дни .....И не се казва колко риба са "хваналЕ" и за колко са я "продалЕ"???

Ма евала, оправен младеж - източил язовира, после хванал апартаментите. Как пееха НЛО: " .... и присъдата да е условна"!

От малко по-друг ъгъл: сега, като стигна ножът до кокала и се разбра, че има градове на воден режим и доста други са на "ръба на пропастта" - очаквайте още гръмнале бушонЕ с нисък ампераж. Даже и за разни микроязовирчета с размери 200х300 м дето са "приватизирани къде края на 90-те..... Ма бушонете са за това - да пазят инсталацията, па са и евтини!!!!!

Invisible

   "колкото за 3 язовира Белмекен..."

 

  Обемът на язовир Белмекен е 144 000 000 куб.м.

Тартамут

Харизанов кога?

bay Dragan

Що така, че още като видя една тиква и знам колко семки има вътре.

Domi

А възстанови ли нанесените щети .....нещо като конфискация...запорирани на сметки...а ми то Гербава калинка.....

Witch Hunter

Чудничко... а тук, всеки путинофил се обяснява как съдебната система била патерица на Бат Бойко.

fierсe
снимка на fierсe

 баце ти сега кат чуе, язовир, източване и тем подобни,

го фаща ортикарията и сичко гори, само да не стига до него!

Su38

Ми патерица е... Щото иначе трябва да се ловят доста по-едри риби... а щом не го правят...

Дъбест

Естествено че е! Иначе няма как престъпления за повече от 10 години затвор, грабежи и безстопанственост, убийства на деца и всякакви други "творби" на изродите от ГЕРБ да минават с условни или без присъда!

ppipi7766

Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едва една десета от водния обем

 

Значи 450 000  куб. метра по 3 лева 1 350 000 лева щета.

2 години условно!

Не е лошо!

 

Майндърбайндър

Разрешението сигурно е дадено безвъзмездно и дума не може да става за корупция.Най-много да е получил 2 шарана от признателните риболовци.

Хумангоид

Горната инстанция ще приеме хидрофорно-гео-синьоптико-математическа експертиза, че водата всъщност е попила и се е изпарила в условията на нулеви валежи. Общината ще му плати заплатите, после прокуратурата ще му плати колкото каже съдът в Страсбург и пак ще се окаже, че по гербавото е на далавера да се водиш за малко осъден.

Желязко Желев

                 Що човекот не е пратен в ''Океански риболов'! Явно риболова го влече.В Сибир има също много риба.:

Не е лошо и снимка да има на тоз хубавец.
                 То по гярите имаше снимки на джепчии.Сега гледам  палати в гр.Левски.И с теа тъй.Добре ,че в язовирите само шарани.Щото ако бяха есетри щяхме да му платим за безпокойството.

                 Прокуратурата в ступор -ем наш ем Б.Б не се знае ко.С Ц.ц беше по лесно.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Ся да напълни язовира с кофа.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×