Медия без
политическа реклама

Автобус с украинци се запали на магистрала "Черно море"

14 Май 2022
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Автобус, превозващ украински граждани, се запали на автомагистрала "Черно море" край Варна, съобщи БНТ. Инцидентът се е случил около 10 часа тази сутрин.

По първоначална информация пожарът е тръгнал от турбината на двигателя на превозното средство. При възникването на пожара, шофьорът веднага е отбил превозното средство и пътниците са успели да слязат от автобуса. Водачът е опитал сам да потуши огъня, но неуспешно. На място са изпратени 3 пожарни автомобила за справяне с огнената стихия. Пред БНТ шофьорът на автобуса заяви, че превозното средство е преминало успешно през редовен технически преглед.

Автобусът е превозвал 44 украински граждани към Камчия. За щастие, няма пострадали. Заради инцидента движението по АМ "Черно море" беше временно спряно като трафикът се отбиваше още от Аспаруховия мост във Варна и се образуваха задръствания.

Движението на автомобили вече е възстановено като трафикът се осъществява двупосочно в платното на АМ "Черно море" в посока Бургас. Украинските граждани бяха прекачени на друг автобус към Камчия.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата