facebook
twitter

Горещи новини

Британският военен №1: Русия може да започне световна война

Москва с остра реакция срещу шефа на британския Генерален щаб
6927
EPA/БГНЕС

Москва реагира остро на изявленията на шефа на Генералния щаб на британската армия Никълъс Картър, че Русия може случайно да започне нова Световна война, предава ТАСС.

Посолството на Русия в Лондон е отправило нота във Външно министерствона Великобритания във връзка с изявленията на Картър, че действия на  Русия може да доведат до нова Световна война. "На 12 ноември посолството е отправило нота по повод направените на 10 ноември изявления  по време на тв предаване по Би Би Си и в статия в  The Sunday Telegraph с провокационното заглавие "Безразсъдна Русия може да предизвика случайно нова война". В нотата се твърди, че ген. Картър съзнателно се опитвал да създаде в зрителите и читателите впечатление, че Русия провежда политика, насочена към въоръжена конфронтация с Великобритания", се отбелязва в съобщение на руското посолство. Москва пита и дали изявленията на британския генерал е официална позиция на Обединеното кралство. 

 

 

66

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Жириновски: САЩ са виновни за новия вирус

25.01.2020

1346 11
Москва: Изгонването на нашите дипломати е провокация на София

25.01.2020

1032 21
Лондон и Брюксел подписаха споразумението за Брекзит

24.01.2020

1627 9

Коментари

Страници

Скрудж

Много точно казано.

Ватниците дрънкат оръжие, създават напрежение и обвиняват другите в същото.

 

"Хотят ли русские войны?"

Отговорът е.....ДА!

 

fierсe
снимка на fierсe

я виж под кревата, да`н те изненадат нощес!???

Hristo

Не давай на човека надежди напразни

 

Аладар
В историята войните са ги започвали винаги държавите с по-висок стандарт на живот от стандарта на нападнатите. За Русия нападателите Наполеон, Хитлер и т.н. - Франция, Германия, Англия/кримска война/, Швеция/при Полтава/ , Япония /при Цушима/ винаги са били с по-висок стандарт на живот от руснаците и винаги първи са нападали. Бедните държави не нападат стандарта на живот към който се стремят и който им е пример за подражание.
Boris65

Ние източноеврпопейците ще имаме високата чест да ударим първи ! До Сибир ще гоним Руснаците с конете на генерал Колев. 

inventus

А ти чичо какво предлагаш да дрънкат при положение че са ги обградили със бази натъпкани с оръжие? Празни манерки ли да дрънкат? 

venstar

При цялото ми уважение ще спомена само две войни от последните 150 години. Първата се свързва с Плевен, Шипка и Сан-Сетфано, а втората - с линията Манерхейм. Има и други войни, за които твоето твърдение е вярно, но има и такива, за които не е.

ДpaгaнOxpидcки

Хранят се с пластмасови храни, не знаят истинският вкус на домата, дишат видим въздух, наливат се с редбули и т.н., облъчват ги от всякакви медии, е как да стане човек.

На Орлов мост през 2010 г. виждах какво дишам и го усещах в гърлото си. Въздухът край американските  магистрали е чист. 

Krasimir Chenov

За да държи населението консолидирано около легендата за единствения и неповторим вожд, император, разведчик и спасител, пропагандната машина създава митът за западът който иска да унищожи Русия. Пред заплахата от външния враг, населението забравя за нерадостната си съдба и унизителното си съществувание и е готово да умре и да затрие целия свят - тези които няма какво да губят лесно приемат собсвения си край заедно с този на целия свят. Да хвърляме бомбите и да се свършва.

 

 Руснаците имат един голям проблем. Това е огромната територитория на руската федерация. Тази огромна територия създава у руснаците едно неоправдано очакване за величие на държавата им и от там един комлекс от осъзнаването на действителното състояние на една изостанала във всяко отношение страна от световния елит. Русия е една военна суперсила , която обаче в стопански, технологичен, научен, културен аспект е изоставаща от водещите страни от запада , Китай, Южна Корея , Япония. Една велика страна която не произвежда собствени автомобили? Постиженията й в компютърния хардуеър и софтуеър са пренебрежимо малко и незначителни. Кино, музика, литература... Огромна част от населението живее в нищета. Разликата в стандарта между бедни и богати е една от най-високите , съпоставима с латиноамерикански и африкански държави. Продължителността на живота е от най-ниските в света. Обградени са от съседи които се страхуват от тях, резервирани са и дори открито ги мразят. Всичко това кара руснаците все повече да се капсулират , да стават все по-нихилистично настроени. Големият въпрос какво ще стане след ерата Путин и липсата на представа какво предстои създава чувство на несигурност и непредвидимост. Най-вероятно и за самият Путин въпросът как ще слезе от сцената му носи дискомфорт и усещането за неясно бъдеще. Традицията руските и съветски монарси , ръководители и водачи да приключват не съвсем приятно кариерите си и земния си път най-вероятно включва червена лампичка в съзнанието на диктатора , който ще остави след себе си аморфна политическа система и мрежа от олигархични взаимодействия и зависимости. Империя на злото е преувеличено, но империя която предизвиква страх - да.

Да хвърляме бомбите и да се свършва".

Аладар
Добре е че Русия противодейства на диктата на САЩ. Ако я няма Русия Гренлания веднага става американска, а Ботуш Каишев ще възкръсне с презокеански камшик.
Сироко Леванти

Само с Новичок, де...

Boris65

Да в Англия обичат новичока. Сигурно и в Генералния щаб . 

Krasimir Chenov

Е.....и Баръйшник също употребляват! 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

То хаслъ руснаците до Берлин и до Париж ходиха вече.Няма да им е интересно пак там.Колко му е и до Лондон да отидат.Всичко зависи от това дали Картъровците ще се държат прилично.

Sine_metu

Доколкото знам и не помислят да отиват в Лондон. Друго им е виждането

Drugomisle6t

Бедна, изостанала агресивна държава, страдаща от мания за величие, съюзила се с хитлеристите, нападнала безпричинно Поша, Финландия, Афганистан, Грузия и кого ли не.  Ако не дрънка оръжие, впиянченото й гладно население може да се сети да измете управляващата го измет.

майор

Бе как можа една верна дума да не напишеш в тоя мисловен дрисък...

Тва е големо постижение

Pojar

Що така за Сащ бре? Все пак пари печелиш от тях. Бъди коректен.

Boris65

Нападна миролюбивите ИГ, фашистка Германия , Японската империя и сателитите им Румъния, Унгария, Финландия, убиваше немски , унгарски , фински , итаоиански испански войничета от Ленинград до Сталинград  !  Гониха императора на Европа Наполеон, доведоха фюрера до самоубийство , убиха Бандера . Предизвикаха разпадането на Британската , Френската и други  колониални империи . Изгониха Османската империя от Балканите . 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

https://www.mk.ru/politics/2019/11/12/putinizm-i-r...

Путинизм и русофобия вошли в связку

Почему другие страны так боятся современную Россию

.............

Прожив несколько лет за границей, я не могу сказать, что встречался где-то с русофобией. Меня никто не преследовал за российский паспорт, никто не шарахался на улице, когда я разговаривал по-русски, не смотрел презрительно или с недоверием на мою визитку с русской фамилией. Этого не случалось ни в Лондоне, где русских обвиняют в государственном терроризме; ни в Вашингтоне, сплошь населенном демократами, убежденными, что Россия привела в Белый дом ненавидимого ими Трампа; ни в Варшаве, где поляки с ужасом вздрагивают от разговоров про советское прошлое; ни даже во Львове, где уж русских, по идее, должны ненавидеть всеми фибрами души как агрессоров.

Однако практически везде, как только речь заходила о политике, собеседники вспоминали Путина, обвиняя российского президента во всех мыслимых грехах или приписывая ему возможности, об обладании которыми он сам, вероятно, даже не догадывается. Как правило, отношение к российскому лидеру действительно было негативным — но, как мне показалось из сотен разговоров и споров, это отношение не переносилось на русских людей, а страна в целом попадала «под раздачу» прежде всего потому, что собеседники понимали: в России все решает президент, и никакого/никаких иных субъектов политического процесса здесь не существует.

Если бы они знали о знаменитой формуле Володина, констатировавшего тождественность и неразрывность Путина и России, то, наверное, согласились бы, что складывающееся в сознании миллионов людей по всему миру негативное или опасливое отношение к нашей стране обусловлено именно этой идентификацией страны и лидера. Более того, я уверенно могу утверждать, что это отношение ограничивается страной и редко распространяется на отдельных людей — российских граждан или носителей русской культуры. Самыми же убежденными русофобами, которых я встречал за последние годы, были, как ни печально это признавать, сами россияне, по различным причинам покинувшие собственную страну.

............

Pojar

Баси чаршафа, завивай се с него и си лягай.☺️

н16
снимка на н16

Англичаните май се точеха за Либия, ама след Сирия ще се окаже, че и там ще ги ударят по крадливите кунки.)

Pojar

Колкото и да ми се иска да живеем нормален живот усещам, че глобално нещата се натопорчват. И истината е, че глобалните играчи зад НАТО го правят. Имам две деца и се надявам да живеят нормален живот. За мен не ми пука. 

Pojar

Всъщност това, което би трябвало да направи Русия като държава е да демонстрира мощ. 

Вчера гледах за Мъртвата Ръка. Страшничко си е.

von Gossinger

То хаслъ руснаците до Берлин и до Париж ходиха вече.Няма да им е интересно пак там.Колко му е и до Лондон да отидат. Всичко зависи от това дали Картъровците ще се държат прилично.

Те, руснаците, даже минаха на малка дистанция от Острова с "атомний паравоз Кузю" и така изплашиха енгилизите, че овенните им изпопадаха от смях. Хеля с ония пожарни ЗИЛ-ове на борда.
Pojar

Смей се вон Задник, аз лично не искам да живея в пост аполиктичен свят.

 

von Gossinger
Pojar, това го кажи на Путин и путинците.

А ако си странствал из Матушката щеше да ти е просветнало, че територията на "най-Велката държава" е пост-апокалиптика, лунни пейзажи и "Марсиански хроники". За ония нещастници ТСВ отдавна е приключила.

Fenbgn

 Вончо дай конкретни примери за територията на Русия ?

Krasimir Chenov

Конкретният пример е , че пият Баръйшник!

Антей

 

Британският военен №1: Безразсъдна Русия

може да започне Световна война

 

Уау, да не би човекът да се е притеснил след 

изнесената инфо за руските дарения?!

 

Инфото е отразено в нашия сайт

 segabg.com от 08.11.2019 г. и заглавие:

"Увеличават се руските дарения 

за британските тори"

 

"" Руски компании и руски олигарси,

лобиращи за руски интереси, са увеличили

финансирането за Консервативната партия

пред последните месеци.

 

Разследването е на независимата глобална

медийна платформа "Оупън Демокраси" след

 

отказа на премиера Борис Джонсън

от Консервативната партия, да огласи доклада

за руска намеса в британската политика и т.н ....

...........................

 

Целта на консерваторите е да наберат 30 млн.лири

преди изборите през декември.

 

Партията е била подкрепена с над 3.5 млн. паунда 

от руснаци от 2010 г. насам....

.................................

 

Консервативната партия не приема

чуждестранни дарения, защото това е незаконно,

коментира говорител на партията.

 

Споменатите личности живеят във Великобритания

от години и са британски граждани,

което им дава 

демократичното право да даряват

на политическите партии! ""

...............................

 

Туш! 

 

Каква световна война, какви избори и екзити само, а?!

 

п.с. Може би извънземните ще се намесят и ще 

предотвратят термоядрената война на Земята,

заради опасността да се разстрои всемирния порядък!

 

:)

 

Живи, здрави, умни и щастливи всички!

❤️

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×