Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов: Радев е двуличен човек (видео)

Премиерът не разбирал откъде е "тази злоба" у президента

11 Дек. 2019Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Президент е този, който е обединител на нацията. А Румен Радев действа като опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нищо добро за държавата. Аз гледах само първата минута и отидох да играя футбол. Защото човек, който започва да говори от името на народа, дори Левски не си го е позволил. От името на кой, кой ти даде това право!" Така премиерът Бойко Борисов коментира пред репортери интервюто на президента Радев по-рано пред Би Ти Ви. 

Радев критикува управляващите с намек, че се „осланят на външни класации“ за икономическото развитие на страната ни, а не обръщат поглед към реалните проблеми на хората.

"Него го е яд, че няма демократичен президент, който да не е седял на камината на Белия дом. А на него това  му е предпоследната година от мандата", допълни Борисов, визирайки скорошната си визита в САЩ и срещата му с президента Доналд Тръмп.

"Не мога да разбера откъде е тази злоба. И аз не го харесвах като шеф на ВВС, когато падаха самолети и хеликоптер, вследствие на неговата работа. Тогава дойдоха да ме молят да не го махаме. И не го направихме", заяви още министър-председателят.

По думите му "никога не се е интересувал от президентския пост. "Той не се държи като държавен глава - да тръгне по студията да се разправя с партийни лидери му е под достойнството, според мен", допълни Борисов.

"Той е двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент. Когато тръгнах за НАТО ми се обади и каза „Нека да отида аз”. Казах „Добре, отиди”, коментира Борисов.

„2008 г. беше „златният дъжд” - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, които в златните години е била. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Събира инвеститори и вика “колко е готино в България”. Те му се смеят във Facebook”, каза раздразнено премиерът.

 

Да си президент значи да си обединител на нацията, а не опозиционен лидер. Да говориш с такава омраза само за една...

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, December 11, 2019

 

Още по темата