facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: Никой шофьор не е застрахован на пътя, дори и служител на НСО

Не можем да сложим милиционер на всяка дупка, коментира премиерът зачестилите пътни инциденти
8778
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Бойко Борисов

„Никой шофьор не е застрахован на пътя, дори да е служител на НСО. Правим всичко възможно, за да има повече контрол на пътя - полиция на всяка крачка, видеонаблюдение, пишат се актове, но катастрофите отново са факт".

Така премиерът Бойко Борисов коментира днес инцидента с кола на НСО.

А по повод зачестилите произшествия на пътя каза: "Не можем да сложим милиционер на всяка дупка. Преди говорихме, че е полицейска държава, в първия ми мандат. Или трябва да направим така, че да наситим всичко с полиция, ама тогава ще кажете: вие ни контролирате. Демокрацията е обществото също да помага".

70

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Талибаните са свалили US самолет в Афганистан

27.01.2020

Обновена

1437 17
Девет души са загиналите в авиокатастрофата с Кобе Брайънт

27.01.2020

257
И феновете на "Локо" (Пд) поискаха среща с премиера

27.01.2020

93

Коментари

Страници

Диагностик

Кого са возили? 

вила

Една тиква за мачле

Direktiva
mustak

Никой шофьор не е застрахован на пътя, дори да е Бат Бойко с джипката. Така, че да внимава като я кара, да няма после хъката-мъката.

 

Курти влезе

На мен вчера един специализиран автомобил на НСО ми се разсвири да се омитам бързо, че не може да вземе завоя от булевард "Дондуков" към Министерския съвет. Препсувах, не автомобила, а шофьора и евентуално седящият вътре задник и се отместих, когато платното беше вече чисто и имаше възможност. Возещите се и возещите ги в такива коли съвсем се самозабравиха.

Invisible

   Време беше.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Кого са возили ? За къде е бързал ???

Ракурс
снимка на Ракурс

деса?

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Ако беше Деса , досега Шайката щяхте да ни проглушите ушите ! По-скоро пекинската патица , докато се е упражнявала в скута на някой нискочел левент от охраната...

Domi

Имаш предвид Деса,  дуловската ака общата? 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Автомобил блъснал дете. Шляел се безпризорен. Автомобилът, не тинейджъра. Пушка уби човек, отвертка изкърти диск, страната в която чуидесата се случват. Предметите имат и анимус, с което би трябвало да ги признаем ако не за интелигентни(материалистичен подход), то поне за обладани от духове(гербава метафизика)

Минал оттук

Ами колата, която едва не взриви половин град Няма никаква информация за возилите си в нея

 

Чичо Гошо

Ох, олекна ми! Щом са изразили дълбоко съжаление, добре! Притеснявах се, че могат да изразят само плитко съжаление. Сега остава да поискат оставката на параджията им, и детето ще трябва да им се извинява, че са го блъснали.

скайспирит

Беше въпрос на време шофьор -- мутра от НСО да претрепе дете. Тази порода се имат за недосегаеми. 

 

И ако инцидент с обикновен пълнолетен пешеходец/шофьор може да бъде замазан - не пропуснал, не се огледал, не съобразил, то тук е пострадало дете, на което няма как да му се вменят задължения. Дори и да е пресичало на червено със забит в телефона поглед. 

 

И още - прекалено много са скандалите и инцидентите с коли на НСО по медиите  (колко са покрити, само те си знаят).  Предполага се, че това са шофери специално обучени да съобразяват пътната обстановка и предвиждат ситуации по-добре от средния водач.  Много смърди в  в т.н. Управление за Банкети и Обяди... Утре очаквам най--главния шофер-мутра да си направи ПиАр.

 

Дано се възстанови бързо детето..... 

 

Stern

Споко, утре ще се окаже, че информацията не е съвсем точна и всъщност детето е ударило колата.

Особено ако в нея се е возил височайш г*з.

Slava
снимка на Slava

8 (Отговор на #5)

Четв., 12/12/2019 - 22:53 (нов)

МногоУмен

Ако беше Деса , досега Шайката щяхте да ни проглушите ушите ! По-скоро пекинската патица , докато се е упражнявала в скута на някой нискочел левент от охраната...

 

???

 

Грозно изказване за жена. Още повече, че не я познаваш. И съвсем още повече - в момента тя е председател на Парламента.

F1

курник, парламата станала курник

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Още повече, че не я познаваш. 

Пу пу пу ! ? Опазил ме Господ ! Пепел ти на езика , да чукам на дърво ,  да пикая на зелен камък , да плюя в пазва три пъти !!! ?

Invisible

   "И преди сме ви газили, и сега пак ще ви газим"

  

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Кръстовището е най-вероятно при метростанция Ж. Кюри.

"Прибирал се" => БМВ-то се е движило от центъра в посока Младост.

 

Има голям завой точно преди кръстовището и видимостта е лоша, а ако пресичаш в посока съм 119 у-ще, видимостта е  20 метра!

Следователно проблем има и той е липсващо ограничение на скоростта в казаната посока.

В часове, през които светофарът не работи (преди 6 часа сутрин, примерно), колите хвърчат със страшна скорост и никакъв шанс да им избягаш ако разчиташ на очите -- трябва си голямо слухтене и пак рискът остава. Да, има подлез, обаче с много и стръмни стъпала, затова за инвалиди, старци и  вечно бързащи дечурлига той не е алтернатива. Има асансьор за кьопчовци, ама той не работи от година (фандъкът се стиска).

 

Да споменавам ли, че продължителността на зеления светофар е мизерна? Или че -- както и с всичките светофари с бутон тип "фандък" -- реагират само ако ги натиснеш поне 20 секунди преди  смяната на светлините.

Затова не е за чудене, че дечурлигата опитват да пресичат на червено. Натискат бутона, но при смяната на светлините не получават зелена светлина. Трябва да чакат още един цикъл.

Благодаря, Фандък.

 

В градинката при същото кръстовище има мемориал за деца, загинали по улици и шосета. Фиданки от т.нар кървав дъб -- по една за всяко дете, чиято майка се е включила, и една стела, върху която поставят камъчета.

тютюн

Виж малко снимки. Не е коментираното от теб кръстовище. 

Недоверчив

Не знам дали става въпрос точно за това кръстовище. Освен това съм последния човек на земята, който би се втурнал да защитава прегрешил шофьор. Бил той от НСО, или не. Но това "...да, има подлез", обезмисля всичко останало, което е написано. На РОДИТЕЛИТЕ на "вечно бързащите дечурлига", основно ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да обяснят на децата си, как, къде и при какви обстоятелства да пресичат безопасно. И като цяло, да ги учат да СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА. За движение, за общуване, за живот в социум изобщо. Защото тези в колите също сме граждани и имаме права. И не сме длъжни да живеем под стрес и да шофираме в очакване поредното НЕВЪЗПИТАНО дете да изскочи на пътя в нарушение, защото майка му/татко му/ му е обяснил, че може да нарушава правила защото е много трудно/стръмно/тъмно/влажо/топло/студено...прочее да се спазват. Най-голямата вина в подобни случаи е на незаинтересовани родители, които не са научили децата си на НАЙ-ВАЖНОТО нещо за живота - как да го опазят. Знам че това са тежки думи, но са вярни.

rorik

Ммм даа,

2012 г сме влезли в черна дупка. Върви квантов преход.

Чуваме пищене в ушите си , очите ни виждат многомерно пространство , мислим си че можем да минаваме през стени , коли , ...още не сме се настроили как да живеем .Все по често забравяме.  За това все по често ще мрем . Т.е ще преминаваме в паралелната вселена , където това ни е позволено.

 

Няма вече възпитание , спазване на закони , ...Това е минало.

Не разбирам за какво ни е да хабим усилия да разследваме , съдим , ...

Всеки сам избира дали да живее или да умре .

Не разбирам защо трябва да пречим това което сам си избира.

Отказали сме се да съдим  . Оставили сме съденето във Вселенския разум . Ние не можем да се справим .

Честно да ви кажа , не разбирам защо искаме да се правим на Богове и да насилваме да живее този който не иска и да съдим този който иска.

За какво са ни -НС  да прави закони ,МВР,  прокурори , съдии да разследват и съдят кой прав кой крив , , лекари  да спасяват тези които не искат да живеят и да ги оставят инвалиди  , ...и на тия всички да им плащаме??

 

Джунгла.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

екстремно резерватско ?

nobody2

какво беше това суетене да се съобщи за второто дете?!?

 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

НСО се явява наследник на бившето УБО, което беше съкращение от "Убиват Без да Отговарят."

тютюн

Убаво, че се включвате, ама са минале 30 г. 

Сигурно в нсо има и идиоти. То къде ли няма.

Сигурно и превозваните ги натискат да бързат, за да се почувстват по-така.

Дайте си сметка, че нсо е единствената служба, чрез която бб може ефективно да шантажира президента, шот последният формално отговаря за нея, а е ясно къде е реалната власт. 

тютюн

Другото дете е блъснато на друго кръстовище. Прието е също в Св. Анна.

Колеги, не щъ да браня виновни, ама знаем ли фактите на ПТП-то или си ги знаем по принцип?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Сега излизат. Децата са две, скоростта уж 40км, а пострадалите са в реанимацията с тежки травми.

тютюн

Едното дете не е пострадало от това птп. 

Точно от такава скорост могат да бъдат получени такива травми. Зависи и от спирачния път. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×