facebook
twitter

Горещи новини

Архитект е вероятният кандидат-кмет на София на "Демократична България"

3255

Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат за кмет на София на обединението "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение") , съобщи "Дневник". Официално тяхната обща номинация ще бъде обявена утре на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Имената на кандидатите за общински съветници в столицата ще бъдат съобщени по-късно. Срокът за регистрация е до 24 септември. 

Борислав Игнатов, чието име нашумя напоследък с идеите да постави националния герб върху паметника на съветската армия в центъра на София или да го покрие със зеленина, е роден през 1972 г. във Варна. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 г.  Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В САЩ е проектирал е болници, университети и жилищни сгради. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали.

78

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

София ще се сдобие с три нови паркинга до края на 2020 г.

05.12.2019

564 3
Делото за касирането на вота в София бе отложено за 10 декември

02.12.2019

1041 13
ДПС увисна на вратовете на българските сиромаси

25.11.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3243 2

Коментари

Страници

spanopolski

Откъде го изкопаха пък тоз?

Нищо лично, човекът сигурно е свестен, но да предложиш лице с нулева популярност два месеца преди изборите..

Не че някой е очаквал нещо разумно от въпросните, де.

Evasion

Борислав Игнатов е роден през 1972 г. във Варна.

Явно има някаква логика все хора, родени в провинцията, да се предлагат  за кмет на София. Някой, ако може, моля да я обясни...

П.С. Единственото, което ми идва на ум, е че повечето гласоподаватели в София също са родени в провинцията, или родителите им са родени в провинцията и това някак си ги сближава с кандидатите...

Augereau

Определено се определям като привърженик на център-десните идеи и не понасям БСП, както и смятам, че през 90-те трябваше да отстреляме поне няколко комуняги от БКП. Обаче фиксацията на някои хора и повечето десни партии в България що се отнася до руски/съветски паметници е изключително дразнеща. 

Оправете паметниците - руски, американски, съветски, комунистически, демократични, всички. Поддържайте ги, пазете ги, трябва да ги има.  Ако са част от велик период - да служат за гордост, ако са част от тежък/срамен период да служат за едно наум. Стига вече. Не соц паметниците застрашават демокрацията в България. Липсата на свободни медии, ширещата се корупция и прогнилата съдебна система застрашават демокрацията. 

Здравка
снимка на Здравка

Augereau, споделям мнението Ви за паметниците.

А що се отнася до това София да има кмет варненец, дължите ни го, нашият - Иван Портних е софиянец, попаднал едва ли не случайно във Варна някъде към края на деветдесетте. Варненски зет е, което си е смекчаващо вината обстоятелство, но все пак помислете за г-на Игнатова, а?

Джиджи

Какво значение има кой откъде е?

 

Важното е да е СВЕСТЕН и да може да върши работата, за която бъде евентуално избран. ❗️✌️💃

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Няма никакво значение къде е роден кандидат-кметът. 

Въпросът е какви са компетенцията, почтеността, организаторските му способности и визионерството му. 

Хал хабер си нямам този човек става ли за столичен кмет. 

sega_reader

Новината от днес е, че на местните избори единият от загубилите ще е архитект.

Очакват се имената на другите загубили.

Диагностик

Мая

Деянов
снимка на Деянов

Фандък!

hamel

Не ме интерва. Ако ще и ракетен хирург от Долно такова да се кандидатира. Едни павета не могат да си наредят, за столица се драскат.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Е, как да наредят едни павета, като отмъкват 90% от отпуснатите пари? 

Останалите за какво да стигнат? 

Здравка
снимка на Здравка

hamel и чувство за хумор нямат ...

hamel

отмъкват 90% от отпуснатите пари?

 

Мъ така ли праят? Не, наистина си хейтър! Те сички са такива зоблени и с такива чесни сини такова!

ГАМЕНЧЕТО

Кога ще видим кмет на София от крайните квартали Младост, Дружба, Люлин и проч. Или този народ само ще го облагат с данъци без нищо да се връща при тях щот не са софиянци може би. 

Делото Иванчева показа че може да има надежда и за тах а партиите нямат място между хората, всичко освинват.

volog2

Е имахте кмет от Банкя бре, не краен, а даже извънкраен квартал. 

А преди много години и от Правец.

Starboard

Този ли искаше да затрупа паметника на съветската армия и да направи пирамида с вишка отгоре.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Мъ така ли праят? Не, наистина си хейтър! Те сички са такива зоблени и с такива чесни сини такова!

 

Ти да видиш как работеха по "Графа" в продължение на повече от година! 

Ако бяха наели някое племе от Субсахарска Африка да им направи ремонта, резултатът щеше да е несравнимо по-добър и нивото на технологиите - по-високо.

hamel

hamel и чувство за хумор нямат ...

Кажи ми ся, ко да напрая, че да ме назначат консул в Салтанат?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

В султанат, бе, човек. 

Салтанатите - после! 😃

hamel

Ти не знайш кво е Салтанат! Тва е ена махла в Морската градина - там пораснах. И станах човек! Здравка знае махлата. Ja, ja!

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Значи, не щеш султанат, така ли да разбирам?

Здравка
снимка на Здравка

Еййй, хамелче, мама, Бог да я прости, имаше колежка и приятелка, която живееше със семейството си в една стара къща там. Имаха само плочник около къщата, ограда нямаха, за какво им е, от градината ли да ги отделя.

ГАМЕНЧЕТО

Поредния пирамидон който не знае къде почва и къде свършва София. С начина си на наместване на  удобни кметове на крайните квартали, шансата им за по добро бъдеще е отсвирена от узаконената бюрокрация.

Не искам кмет завършил сорбоната а такъв с който заедно сме джапали в локвите пред блока и знае какво е. 

Evasion

Поредния пирамидон който не знае къде почва и къде свършва София

👍 

hamel

Ся, ако говорим отговорно - пълно и престъпно безобразие е да представялват държавата ни, където и да е, даже при папуасите, такива екземпляри. Но веднъж назначени, те се припознават като цвят на нацията. И когато утре ги бастардиса законът, те и техните роднини и измекяри ще цвърчат, че са политически репресирани. Така е било преди 75 години, така ще бъде - надявам се, скоро.

TheExperience

Поредният кандидат за ликвидатор на Столицата. То не бяха хайдукът янчулев, хайдукът софиянски, сикаджията борисов с брат'чеда Ради и фалшивите подписи... 

Здравка
снимка на Здравка

Ами изводът е един - много да се внимава с гласуването. И много да се мисли преди това.  Отнася се не само за столичани.

hamel

Там никой нямаше ограда. Само вилата на съветското консулство и метеорологията. И спортната рота - естествено, сепак си беше казарма, който ги знай.

Здравка
снимка на Здравка

и вила ''Буров'', че беше детска градина.

hamel

Ахъм. Тя и вилата до нея.

Ако си гледала "Любимец 13", виличката, в която живееха близнаците с мама си, още е там. Винаги, когато го гледам тоа филм, ми се доплаква. А веднага след нея има ено празно място. Празно, празно, ама е с едни подземни коридори - колко сме играли там!

Бях студент, лятна сесия, не ми се четеше, ама съвестта ми не даваше да отида на плаш. Шибнах се в един генгерлик в Салтанат - напече ме слънцето и понеже бях very tired, заспах. Събудих се по ено време, а около мен се вият две змии! Оживях! Пък и те! Но такива псувни таа махла едва ли е чувала.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×