facebook
twitter

Горещи новини

АПИ: Тол системата може да тръгне на 1 февруари

Най-малко 45 дни ще е затворена АМ "Струма" при Дупница
369

"Важно е добре да подготвим тол системата, за да заработи плавно и ефективно”. Това заяви проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Пътната агенция, след като започнаха работа четирите демонстрационни центъра на Националното тол управление, в които превозвачите могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни автомобили.

Пред БТВ експертът обясни, че за момента е трудно да се говори за конкретна дата, на която ще стартира тол системата. По думите му, оптимистично погледнато, стартът ѝ може да е на 1 февруари 2020 г., но крайния срок е заложен за 1 март догодина.

За момента предвидената тарифа за изминат километър варира между 18 и 25 стотинки. Асенов обясни, че при първоначалните разговори от страна на превозвачите е поискано допълнително оптимизиране на цените, като предстоят интензивни разговори за постигане на консенсус. Експертът посочи, че тарифи под 15 ст. за изминат километър не са здравословни, тъй като се следят разчети от винетките и се изчисляват приходите. При тарифи 18-25 ст. се очаква приходи от системата на стойност 600 млн. лв.

Асенов подчерта, че в момента тестовете вървят успешно и има интерес в демо центровете, като превозвачите изказват мнение и препоръки. Най-честите притеснения са свързани с точките на интерес и изборът на маршрути. Той допълни, че поставени сензори на земята извършват осово претегляне на дадено превозно средство, за да се изчисли дали е претоварено. При установени нарушения органите поемат съответния камион и съставят акт и административно нарушение. 

Той допълни, че в рамките на 45 дни може да пуснато движението в едната посока на АМ "Струма", където мост пострада след пожара на незаконно сметище. В другата посока може да се наложи повече време, добави проф. Асенов. 

Ключови думи:

тол система, АПИ, винетки
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държавата ще плати още 140 млн. лева на КАПШ за тол системата

07.08.2020

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

5212 20
40 млн. лв. ще бъдат похарчени за подмяна на мантинели тази година

03.08.2020

2191 19
Протест заради разбита настилка затвори пътя Русе-Варна

04.07.2020

851 3

Коментари

Курти влезе

Може да може, ама може и да не може. Зависи от калинките.

JollyRoger's

За повече герберастки символизъм е по-добре “системата“ да тръгне на 2-ри февруари...

human_capital

Тази великотърновска калинка как успя да се набута в тази система, умът ми не го побира.

Системата трябваше вече да работи, но гербаджии толкова вярват на тези калинки, че пред риска точно преди изборите отново да стане скандал, предпочетоха да я отложат чак за февруари март.

Звън®
снимка на Звън®

Това спечено професорче гъгне изречения, които причиняват внезапно главоболие. Ето няколко:

 

Експертът посочи, че тарифи под 15 ст. за изминат километър не са здравословни, тъй като се следят разчети от винетките и се изчисляват приходите.

 

Най-честите притеснения са свързани с точките на интерес и изборът на маршрути. Той допълни, че поставени сензори на земята извършват осово претегляне на дадено превозно средство, за да се изчисли дали е претоварено. При установени нарушения органите поемат съответния камион и съставят акт и административно нарушение.

 

Сефте разбираме, че има здравословни тарифи, точки на интерес (това навярно е G точката на дадена магистрала)  и органи, които могат да поемат цял претоварен камион. Такива човечета като професора смачканяк, заслужават само едно - да им смъкнеш гащите и да накараш дряновицата да поиграе по лакомите им задници.

Седем с един...

Нужно ли е да цитираме Мечо Пух? По-добро от едно бърканче с мед, са две бурканчета с мед...И "колкото повече, толкова повече"? Все "здравословни" цитати...

bobacko

АПИ: Тол системата може да тръгне от 1-ви февруари.

АМА: Може и да не тръгне.

Затова предлагаме 1-ви април, това е най-добрата възможна дата ?

За коя година ще уточняваме след като приключим с консултациите с баба Ванга, Господ Бог, Аллах, Буда и другия Буда, Кали, Шива и другите.

Ад мин

"При тарифи 18-25 ст. се очаква приходи от системата на стойност 600 млн. лв."

25 е с почти 40% повече от 18, т.е. ако при 18 ст/км приходите са 600 млн, колко ще бъдат при 25 ст/км. Ама туй с ДДС или без, кой да ти каже. Така се правят "разчетите" в АПИ и МРРБ от времето на Лилето, че и от преди това

Влез или се регистрирай за да коментираш