facebook
twitter

Горещи новини

Английски турист се удави край Морската градина в Бургас

1232
БНТ

63-годишен английски турист се е удавил в морето в района на "Мостика" в Морската градина. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Според информацията на полицията мъжът е скочил от плочата, намираща се до моста с цел да плува до брега, но се удавил в морето. Той бил под въздействие на алкохол. Тялото му е извадено от водата и откарано за аутопсия.

Работата по случая продължава от Първо Районно управление - Бургас.

Ключови думи:

турист, Бургас, пиян
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пожар изгори къщи край Сунгурларе

29.08.2019

591
Полицията откри 75 килограма кокаин в кашони с банани в Бургас

17.08.2019

1970 13
“Мерките” в разгара на лятото не спират касапницата по пътищата край морето

13.08.2019

Николай Иванов

1118 6

Коментари

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

се удави в Морската градина

 

 в района на "Мостика" в Морската градина.

 

Ся, възможно е милиционерите да са написали това, но трябва ли безкритично да се препечатва всяка глупост?

Първо си помислих, че британецът се е удавил в плиткото кръгло фонтанче от детството ми. После се сетих за плиткото водно огледало зад Пушкин, но май и басейнът до Флората вече работи.

Обаче не - човекът не се е удавил в Морската градина, човекът бил скочил от Плочата до Моста. Моста! Щото мостик (bridge) има по корабите, а съоръжението в морето под Казиното в Бургас открай време се нарича Моста. 

 

Колкото и незначителна да е новината, редакцията, газетата започва от Горещите. Точно както театърът започва от гардероба, по приписвания на Станиславски афоризъм*.

 

-----------------------------

* - Театр начинается с вешалки

Афоризм одного из основателей Московского Художественного театра К.С. Станиславского (1863-1938). В его сочинениях такого афоризма нет, но устная традиция приписывает его ему. Близкая по мысли к этому афоризму фраза имеется в письме К.С. Станиславского к цеху гардеробщиков МХАТ от 23 января 1933 г. Отвечая на приветствие в день его семидесятилетия, он писал: "Наш Художественный театр отличается от многих других  театров тем, что в нем спектакль начинается с момента входа в здание театра. Вы первые встречаете приходящих зрителей..."

 

 

 

 

 

 

 

Хумангоид

ТЕ вече си се разбират с 5 думи: да, не, окей, случка и мамбо. По-начетените знаят още "реновиран" и "компрометиран" (като се води спор дали не е "компроментиран").  

Влез или се регистрирай за да коментираш

×