facebook
twitter

Горещи новини

Английски турист се удави край Морската градина в Бургас

1235
БНТ

63-годишен английски турист се е удавил в морето в района на "Мостика" в Морската градина. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Според информацията на полицията мъжът е скочил от плочата, намираща се до моста с цел да плува до брега, но се удавил в морето. Той бил под въздействие на алкохол. Тялото му е извадено от водата и откарано за аутопсия.

Работата по случая продължава от Първо Районно управление - Бургас.

Ключови думи:

турист, Бургас, пиян
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бургас куфее в ритъма на евродиско от 90-те

09.08.2020

419
Турист счупи ценна статуя, за да си направи селфи

04.08.2020

787
Под натиска на протестиращите улицата до Росенец става общинска

28.07.2020

Обновена

3284 29

Коментари

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

се удави в Морската градина

 

 в района на "Мостика" в Морската градина.

 

Ся, възможно е милиционерите да са написали това, но трябва ли безкритично да се препечатва всяка глупост?

Първо си помислих, че британецът се е удавил в плиткото кръгло фонтанче от детството ми. После се сетих за плиткото водно огледало зад Пушкин, но май и басейнът до Флората вече работи.

Обаче не - човекът не се е удавил в Морската градина, човекът бил скочил от Плочата до Моста. Моста! Щото мостик (bridge) има по корабите, а съоръжението в морето под Казиното в Бургас открай време се нарича Моста. 

 

Колкото и незначителна да е новината, редакцията, газетата започва от Горещите. Точно както театърът започва от гардероба, по приписвания на Станиславски афоризъм*.

 

-----------------------------

* - Театр начинается с вешалки

Афоризм одного из основателей Московского Художественного театра К.С. Станиславского (1863-1938). В его сочинениях такого афоризма нет, но устная традиция приписывает его ему. Близкая по мысли к этому афоризму фраза имеется в письме К.С. Станиславского к цеху гардеробщиков МХАТ от 23 января 1933 г. Отвечая на приветствие в день его семидесятилетия, он писал: "Наш Художественный театр отличается от многих других  театров тем, что в нем спектакль начинается с момента входа в здание театра. Вы первые встречаете приходящих зрителей..."

 

 

 

 

 

 

 

Хумангоид

ТЕ вече си се разбират с 5 думи: да, не, окей, случка и мамбо. По-начетените знаят още "реновиран" и "компрометиран" (като се води спор дали не е "компроментиран").  

Влез или се регистрирай за да коментираш