Медия без
политическа реклама

2-ма загинали и поне 4-ма ранени при изпитание на руска ракета

Други 10 са били ранени при пожар на военен кораб

08 Авг. 2019
EПА/БГНЕС архив

Двама души са загинали, а още четирима имат травми с различна степен в резултат от взрив на реактивен двигател на ракета на полигон в Архангелска област, съобщава Министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС и Фокус.
„В резултат от произшествието са получили травми с различна степен на тежест шестима представители на Министерството на отбраната и предприятието разработчик. Двама специалисти са загинали от получените рани. Всички пострадали са транспортирани оперативно в медицинско заведение, където им е указана необходимата медицинска помощ“, съобщават от ведомството.
Причина за инцидента е станал взрив на реактивен двигател, отбелязва пресслужбата на МО на Русия. „На площадката за изпитване на руското Министерство на отбраната в Архангелск, при изпитване на система за течно задвижване, е станала експлозия и продуктът се е запалил“, се казва в изявлението.
Министерството на отбраната подчерта, че „няма вредни емисии в атмосферата, радиационният фон е нормален“.
Според губернатора на Архангелска област Игор Орлов не се налага евакуация на населението след инцидента в Северодвинск. На мястото на произшествието във военното поделение е изпратена санитарна авиация.

По-рано източници на ТАСС съобщили, че пожар е възникнал на кораб на територията на военно поделение край Северодвинск в района на Архангелск, 10 души са ранени.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата