facebook
twitter

Горещи новини

От 1 юни се променят цените на клиничните пътеки

Премиерът обсъжда с лекарския съюз как да се разпределят обещаните 50 млн. лв. за здравната система
1771
БГНЕС
Кирил Ананиев

От 1 юни ще има нови цени на клиничните пътеки, обяви здравният министър Кирил Ананиев след среща при премиера с лекарския съюз. На срещата беше обсъдено как да се разпределят допълнителните 50 млн. лв., които кабинетът обеща за потушаване на напрежението в системата. В последните седмици протестират медицински сестри, фелдшери и др.

С Наредба 3 на МЗ е определен механизмът на финансиране и ние ще го спазваме. Някои клинични пътеки с години не са променяни като финансиране. Заедно с БЛС ни предстои работа, за да преценим кои пътеки ще бъдат увеличени и с колко, обясни Ананиев, цитиран от БГНЕС. МЗ е готово с определяне на индивидуалните работни заплати. 99% сме подкрепени, на финалната права сме да приключим работата и по тази методика, надявам се да бъдем готови и преди 15 май, уточни здравният министър. Тази методика цели справедливо недискриминационно разпределение на разходите за медицински персонал, каза още Ананиев.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МЗ не бърза с новите медицински стандарти
Любители на кучетата заплашиха с протести

21.07.2019

2018 34
МЗ се отказа да слива болниците в Северозапада

05.07.2019

Ана Атанасова

590 1

Коментари

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Клиничните пътеки не трябва да се корегират. Те трябва немедлено да се забранят , а авторите им да бъдат съдени за геноцид срещу бг народ. Заради тези пътеки здравеопазването ни се срина , корупцията стана норма. Мародерството от медици над болни не се спира пред никакви морални задръжки. Мнозинството от лекарите ни гледат на болните като на бохчи за изтръскване. Повсеместен рекет. Пълна некомпетентност. Читавите лекари и сестри се махнаха в чужбина... И всичко това след “реформата” и въвеждането на кл. пътеки.

Вал

Когато здравеопазването е търговска дейност, за да просперират лекарите, пациентите трябва да се умножават.

 

А най-добре би било, когато всичките 100 % от народа станат болни.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×