Медия без
политическа реклама

Испания премахва и последните COVID мерки по границата си

Освен COVID паспорта се отменя и задължителното попълване на пътния здравен формуляр SpTH

20 Септ. 2022
Сертификат за ваксинация срещу COVID-19 вече няма да се иска от всички пътници, които влизат в Испания по въздух или море
ЕПА/БГНЕС
Сертификат за ваксинация срещу COVID-19 вече няма да се иска от всички пътници, които влизат в Испания по въздух или море

От днес Испания премахва изискването за предоставяне на сертификат за ваксинация срещу COVID 19 за всички пътници, които влизат в страната по въздух или море. Решението е на Министерството на здравеопазването, съобщи БНР.

Освен COVID паспорта, който удостоверява ваксинация, се премахва и задължителното попълване на пътния здравен формуляр SpTH на Министерството на здравеопазването. След попълването му се генерираше т.нар. QR код, който трябваше да се покаже на летищата още преди качването на пътниците в самолета за Испания. Същото важеше и за круизните кораби, които акостираха на испанските пристанища. Публикуваното в Държавен вестник изменение променя въведените на 1 април тази година правила за пътуване до Испания.

Здравните власти решиха да премахнат и последните епидемиологични ограничения на контролно-пропускателните пунктове поради подобрената ситуация в страната и благоприятното развитие на пандемията в световен мащаб.

Преди ден американският президент Джо Байдън обяви край пандемията в САЩ. "Все още имаме проблем с Covid. Все още работим по него, но пандемията приключи", каза той в интервю за новинарската програма на CBS "60 минути". 

 

В интервю, излъчено от CBS в неделя, президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че пандемията от ковид в САЩ е приключила.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ковид, COVID-19, Испания, мерки

Още по темата