Медия без
политическа реклама

Безплатна ехомамография за рак на гърдата ще има в ИСУЛ

10 Яну. 2024
Pexels

Безплатна ехомамография за рак на гърдата ще се извършва в столичната болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“, съобщиха от лечебното заведение. Инициативата ще бъде през февруари, март и април, всеки вторник и сряда от 14:00 до 16:00 ч. Необходимо е предварително записване на тел. 02/ 943 24 81, 02/ 943 24 90 (всеки делничен ден от 8:00 ч. до 16:00 ч.)

Изследването ще се извършва с нов ехографски апарат, който отскоро е въведен в експлоатация в Клиниката по образна диагностика. Апаратът разполага с по-обширен набор от софтуерни приложения и с повече трансдюсери, което разширява спектъра на диагностичните му възможности. Уредът е снабден с пълната гама от трансдюсери за конвенционална диагностика и софтуерни пакети, предоставящи възможности за прецизна диагностика на заболявания на коремните органи, на малкия таз, на шията, на меките тъкани и др. 

В рамките на предишна инициатива на болницата - безплатни прегледи за рак на простатната жлеза, от 80 прегледани мъже са открити петима, засегнати от рак на простатата. 

Последвайте ни и в google news бутон