Медия без
политическа реклама

Шеф Лука Малакрида пристига за Седмицата на италианската кухня

Той ще проведе благотворителен кулинарен курс в Дневен център за хора с интелектуални затруднения „Светове"

13 Ноем. 2022
Лука Малакрида
Лука Малакрида

Шеф Лука Малакрида, капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния отбор на Асоциацията на италианските професионални готвачи, пристига в София за VII-та седмица на италианската кухня по света. Тя ще се проведе от 14 до 20 ноември, като през тази година ще бъде под надслов: „Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата“. Кампанията цели да подчертае достойнствата на италианската кулинарна традиция в чужбина като отличителен елемент на марката "Италия", като в същото време подкрепя износа на продукти от сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост.

В програмата от събития се ще включат ресторанти предлагащи италианска кухня и кафе и вносители на италиански продукти, в които ще имат тематични менюта и дегустации. Автобус, движещ се по линия 413 в София, ще бъде брандиран с темата на Седмицата на италианската кухня по света.

Шеф Лука Малакрида ще проведе благотворителен кулинарен курс в Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове".  А 10 традиционни италиански рецепти, подготвени от шеф Рита Монастеро, ще бъдат издадени в двуезична книжка и разпространени безплатно в рамките на седмицата.

В България Седмицата на италианската кухня по света се организира от Посолството на Република Италия в България, Италианската търговска агенция – ИТА София, Италианския културен институт в София, Италианската готварска академия и се популяризира от Министерството на външните работи на Република Италия.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Италия, кулинария

Още по темата