Quantcast

Медия без
политическа реклама

България влезе в Топ 10 на дестинациите за евтин меден месец

27 Яну. 2023
Pixabay

Огромната сватбена индустрия, в която се въртят милиарди за ергенски, момински партита, сватби и медени месеци, обръща очи към България. Един от най-популярните пътеводители в света на пътешествията - "Лоунли планет" ("Самотната планета"), класира нашата страна сред 10-те най-добри места за нискобюджетен меден месец през 2023 г., предава БТА.

"България не е най-очевидният избор за меден месец, но не е скъпа дестинация независимо от сезона", представя България известният пътеводител, като я класира на осмо място в класацията "10 от най-добрите места за нискобюджетен меден месец през 2023 г." в света. 

Столицата София има с какво да заинтересува любителите на градския живот с кипящата си културна сцена, където билет за най-добрите представления в Софийската опера и балет може да се намери за по-малко от 10 долара, отбелязват от "Лоунли планет". В това има известна ирония, като се има предвид скандалът с цените на билетите за представленията на Джон Малкович в Народния театър.

"Любителите на слънцето могат да полентяйстват край Черно море: мек пясък, бира за около 2 долара - какво да не му харесаш?", изброява други наши предимства изданието.

Почитателите на зимата могат да се отправят към най-изгодните места за каране на ски в Европа: Банско и Боровец имат писти за всички нива скиори, както и семейни пансиони, задушевни таверни и (благодарение на евтината бира) прекрасни места за отдих след карането на ски, са забелязали авторите на класацията. 

Изданието препоръчва на читателите си, които искат да покарат ски евтино и са доволни и от базови съоръжения, Витоша, която е едва на 10 км от София. 

На първите три места в класацията за младоженци, които не желаят да харчат много след големите разходи около сватбата, са Мароко, Индия и Португалия.  

 

Още по темата