Медия без
политическа реклама

Всички мразят Михайлов, но той се готви за следващ мандат в БФС

19 Окт. 2023

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов се подготвя за следващ мандат въпреки тежката криза във футбола ни. Това заяви в предаването "(О)позиция" Петър Величков, един от основните деятели в опозицията, предвождана от Димитър Бербатов. Той говори за срамните резултати на националния отбор и дори намекна, че смяната на селекционера Младен Кръстаич не е напълно сигурна.

"Това, което виждаме, е напълно закономерно. Няма как една система, в която няма стратегия за развитие, да произведе нещо друго. Футболистите, с които в момента разполагаме, са плод точно на тази липсваща стратегия. Жал ми е за момчетата - талантливи, работливи в голямата си част, те не могат да надскочат себе си. Ако искаме да имаме успехи, на нас ни трябва система на работа, която в последните 15 години тотално отсъства", заяви Величков.

По въпроса за липса на оставки от отговорните за националния отбор в БФС след пропуснати 5 световни и 5 европейски първенства, Петър Величков заяви: "Още не е сигурно, че Кръстаич ще си подаде оставката. Истината е, че когато се влезе веднъж в сферата на услугите, много трудно се излиза от нея. Кръстаич е взет и сложен там, за да се свърши услуга на определен функционер в УЕФА."

Величков коментира и случая със съдебното дело, заведено от Министерството на младежта и спорта срещу БФС за нерегламентирано изразходвани над 140 000 лв. по организацията на Евро 2015 за юноши (до 17 г.). "Другите лъжи на Лечков - имало проверки през 2019-а и всичко е било чисто. Като всичко е чисто, да каже дали БФС върна пари на спортното министерство или не? Водиха ли се дела и приключиха ли със споразумение накрая? Като всичко е чисто, защо връщаш пари?!"

И още: "Нито едно правителство не понечи да работи с тях... Така че с това ръководство (б.ред. - на БФС) не може да се разчита държавата да направи каквото и да е било. Като се иска подкрепа, тя не се иска чрез медиите. Отива се и се слага нещо конкретно на масата, но най-първо трябва да се покаже, че тази федерация заслужава доверие, работи се професионално, има визия и стратегия. Тези (б.ред. - ръководството на БФС) не са отишли никъде. Много неща могат да се направят, но в момента не се прави нищо, защото тези хора я карат "Ден да мине, друг да дойде" И лека полека нашите герои от 1994-а се превърнаха в едни от най-мразените хора в България. Михайлов не съм го виждал на публично място от години."

Футболният деятел предупреди: "Ако някои хора си мислят, че ще изтърпят тези хора още две години (б.ред. - до края на мандата на Михайлов), да им кажа какво следва. Ако някой си мисли, че Михайлов ще се откаже или ще си изкара мандата и ще си тръгне, жестоко се лъже. Това, което се подготвя в момента, е футболният съюз да има една прилична членска маса от 500-600 клуба, а на следващия конгрес право на глас да имат 200 клуба. Останаха само тези хора, при които страхът е по-голям. Мълчат си и си траят. И едни 50-60 клуба, които реално подкрепят това ръководство по техни си причини. Тези 200 клуба ще изберат отново Михайлов и тогава даже няма да има кой да обжалва."

"Проблемите са толкова тежки, че си мисля понякога, че футболът в България трябва да спре за една-две години, след което да почне да се гради всичко отначало. Живеем в демократична държава и тези процеси трябва да се решат по демократичен начин. Но с тези хора, с такъв морал, ми е трудно да си представя, че по демократичен начин може да се решат нещата", каза още Петър Величков.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата