Медия без
политическа реклама

Новини с добавена стойност

ЗАЩОТО СА В КРИЗА (и малко патриотичен подем)

Из "Политически НЕкоректно" по БНР с водещ Силвия Великова

21 Яну. 2024Г-н БАЛЕВ
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

"Новини с добавена стойност" е неделен радиобюлетин - петминутка за размисъл и веселие в стил академичен пънк-рок.
***
Безотговорници и дестабилизатори искат да разглобят сглобката, ЗАЩОТО СА В КРИЗА. Толкова дълбока криза…
 

На видеото: спомен от 2022.
***
Минало-заминало, но това е история, която трябва да стои в паметта ни като един голям Альоша - един страж, един часовой, който държи съвестта ни бодра и гъвкава. А не да изпадаме в толкова дълбока криза на паметта, че да се чудим какви имоти сме купували и на кого сме ги продали.
Асен Василев и Даниел Лорер например продават имоти само на прекрасни дами, които разбират от търговия с винетки. И много правилно - ако беше търговия с винарки, бих се усъмнил. Правилният избор на купувач води до изгодна сделка. Аз ако реша да продавам имот, точно така бих постъпил - бих търсил купувач, който има доходен бизнес и големи възможности, а не да досажда с пазарлъци.
Ако пък бизнесът на купувача зависи от моята работа - тогава вече и аз не знам колко пари да си поискам!
И никой няма да ми вика, че съм в криза или че не мога да си напълня чекмеджето.
Колкото за имоти, в момента нямам за продаване, но се уча от най-добрите на улица "Чаталджа".
Аз тия дни направих едно велико географско откритие, за което писах в медиите.

Както Колумб навремето търсел Индия, па открил Америка, така и аз търсих Чаталджа, намерих Чекмеджета! На картата на Вилает Истанбул любителите на топонимията ще открият имената на три емблематични района, разположени близо един до друг. Това са районите Чаталджа, Буюк Чекмедже и Кючук Чекмедже. Разбирате ли, скъпи съучастници, какво означава Чаталджа, какво означава Чекмедже - и колко голяма е близостта между тях? За чекмеджетата на Мата Хари вероятно си спомняте, а за чудните имоти на улица "Чаталджа" тепърва ще се чува и ще расте сантименталната им стойност. Имотите на улица "Чаталджа" притежават вече историческа стойност - там е съсредоточена битката за разгром на Статуквото и унищожаване на Мафията.
А любителите на българската история знаят нещичко за Чаталджанската операция в Балканската война.
Тогава българските лъвове стигат почти до Истанбул, а Битката при Чаталджа слага край на героичното българско настъпление. И Чаталджа става историческа светиня, на нея улици кръщават, на улиците строят имоти, пълни с чекмеджета в състояние на патриотичен подем.
По времето на Чаталджанската битка имало голям, истински патриотичен подем в нашата млада държава. Всякоя класа, пол, занятие от царя до пъдаря били настроени за големи национални подвизи, извоюване на територии от българското землище, национално обединение и така нататък. Но за съжаление много скоро след Чаталджа за нула време се докарваме до две национални катастрофи и Царя си подава оставката. Защото управлението било в криза!
Така е то - ентусиазъм за промяна и прогрес, битки при Чаталджа, бой по Статуквото и Мафията, безкомпромисни шменти-капели, категорични али-бали, а накрая - я не ми зяпайте чатала, махайте ми се от личния живот на "Чаталджа" и не ми бройте имотните сделки, защото сте в криза! Толкова дълбока криза на разглобените чекмеджета!...

На “Чаталджа” 2 Мисис Винетка
във владение влиза.
Не излиза пак пустата сметка,
защото сме в криза!

***
Текст и звук - тук: 

 

Още по темата