facebook
twitter

После

Прелет над печата

Забрави за правилата

397

"Забрави за правилата. Ще променяме играта. Само ние ще сме важни. Може ли някой нещо да ни каже" - популярна песен на Слави Трифонов с голяма инфлуенция (влияние) върху културния живот на страната. "ДПС предлага падане на ограниченията за партийните субсидии", пише "Монитор". Целта - "за да се премине към US модела с обществено финансиране вместо 1 лв. субсидия". Направо човек може пък да се шокира, като види заглавие в "Монитор" и "Телеграф" - "Произволът на прокуратурата срещу "Телеграф" продължава". Ние не се шокираме, защото знаем за случая - фалшива кампания, свирен мач и домашен белот, за да се овладее и борбата за свободно слово. 

"Президентът гневен на "24 часа", но фактите са свещени за нас", взира поглед също в себе си и друг всекидневник, специалист в домашния белот. Вестникът и президентството са в разпра, след като "24 часа" писа, че президентът е виновен за тапата на Околовръстното. Свещената фактология на вестника: "Спрени са 73 дела за отчуждаване на имоти край околовръстното и чакат Конституционния съд в края на октомври!". От президентството се включват в дебата на същото ниво: "24 часа" да пита правителството дали с изразходените средства има качествени пътища, а не да критикува президента". 

"Северната Му тангента пропада", плющи с бича по премиера "Дума". "Три години след откриването все още няма обещаните преки пътища към София". Там може да бъде видян и текст под заглавие: "Президентът се възмути от медийни манипулации", както и обяснението, че "Румен Радев препоръча да не му вменяват отговорност за неудачите в транспортната инфраструктура". 

Накрая всичко си идва по местата в "Земя": С 1 000 000 се топим до 2040 г. Според ООН българите никога повече няма да надхвърлят 7 млн. души".

Карай да върви. Българи може да няма, пътища пак ще трябват! Я римляните какви хубави друмища ни оставиха...

Ключови думи:

прелет, вестници, пътища
Все още няма коментари

Още

АПИ сключва предизборни договори за строеж на пътища в Северозапада

20.09.2019

Алиса Иванова

1432 1
Мониторинг на любовта

20.09.2019

533
Призовка

19.09.2019

507

Влез или се регистрирай за да коментираш

×