Медия без
политическа реклама

Възстановено е движението по магистрала "Тракия"

След обилния снеговалеж пътищата са проходими при зимни условия

21 Яну. 2024

Продължава обработването на пътищата след продължителния снеговалеж в почти цялата страна в събота. Възстановено е движението на всички МПС по АМ „Тракия“ в посока Пловдив, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Заради снегопочистване на аутобана, от снощи тежкотоварните автомобили изчакваха на място.

Все още заради обилните снеговалежи е ограничено движението на ТИР-ове през прохода „Превала“.

До 17 часа днес, по републиканската пътна мрежа в област Враца за тези превозни средства също е въведена временна забрана за движение. Тежкотоварните автомобили могат да преминават по пътя Враца - Ферибот Оряхово и пътя Плевен - Бяла Слатина - Борован. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

В Смолянска област по пътя Девин - Михалково до 13 часа днес е ограничено движението на товарните автомобили над 12 тона заради снегопочистване. 

Поради мъгла е намалена видимостта в прохода "Шипка" до 30 м, а на "Петрохан" до 50 м.

В Сливенска област са проходими при зимни условия са Котленския и Твърдишкия проход.  В област Бургас от Областното пътно управление съобщиха, че дежурните екипи и техника приоритетно опесъчават и осоляват основните пътни артерии. Обработени са планинските проходи - Дюлински, Обзорски и Ришки, участъка от АМ Тракия, както и второкласните и третокласните пътища на територията на областта. 

ЖП инфраструктурата е почистена, всички влакове пътуват, закъсненията са минимални.

Продължителни и обилни снеговалежи обхванаха почти цялата страна в събота. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, като продължава снегопочистването и обработката на настилката по основните пътни артерии против заледяване с падане на температурите.

803 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

АПИ апелира шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

сняг, пътища

Още по темата