facebook
twitter

После

Прелет над печата

Всеки ден завод, през ден главанак

1339

Нямало свобода на словото, а? Прав е Веждичката - не свобода, а слободия цари из тия медии. Иначе как да си обясним следното заглавие в "24 часа": "За една година - 2,9% инфлация". Е, може ли такива неща да се пишат? Той си изтърка гумите на джипката да я обикаля тая държава, мазол му излезе на палеца от ножицата, а те му сипват катран в медеца. Шашкъни, сър!

Ето ги правилните новини: "Всеки ден откриват заводи", тръби "Труд", макар леко да е сбъркал числото. Не ги откриват някакви си "те", а самият Той. "Борисов: Европа е в рецесия, а България с над 3% ръст на икономиката", прославя делото му "Монитор" в своя репортаж за новата фабрика на Домусчиеви, построена с пари от ЕС.

Премиерът се е разходил до Пещера, резнал лентичката, па задействал латерната с всички свои достижения. Не е пропуснал и своя близък приятел Жан-Клод, осигурил финансирането по плана "Юнкер". Според ББ люксембургският чичо дори трябвало да пристигне за церемонията пред заводчето, но "не могъл да присъства на откриването по здравословни причини". Ишиас може би :(

Нещо може и да му е прилошало, ако не е разчел правилно менюто. "Джонсън и Юнкер обсъждат Брекзит на охлюви и сьомга", дава тема за размисъл "Монитор". На човек може да му стане лошо само от пазарлъка между Брюксел и Лондон, па камо ли с такова мезе.

И докато заводите ги откриват ежедневно, медиите почнаха поетапно да ги закриват. Само не е ясно защо и как: "СЕМ не разбра защо БНР спря", чуди се и "Труд". Какво толкова има за разбиране? Някакви главанаци не могат едно радио да овладеят, я телевизията колко хубаво си работи!

Въпросът е кой ще опере пешкира, понеже генералният главанак се измъкна от отговорност с технична реплика: "На мен ми предложиха и аз одобрих, но не съм взимал аз решението", обясни Светослав Костов (виж още в съседната дописка). Всичко е ясно, да влезе убитият! 

Все още няма коментари

Още

Меркел: Трябва ни по-силен ЕС след Брекзит

23.01.2020

479 8
Комисията за БНР ще мисли дали да изслуша пак главния прокурор
Британският парламент гласува за Брекзит на 31 януари в 23:00 ч.

22.01.2020

893 8

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)