Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Влизаме предсрочно-условно в Еврозоната - по въздух, вода, джапанки и копейки

ВХОД СТРОГО РАЗРЕШЕН!

Нов успех на правителството!

Въпреки чаталгаджийските и тъмно-кешовите скандали сред управляващите - каруцата все пак върви, колелото на историята се върти - и влизаме предсрочно в Еврозоната, това ще се случи може би след 15-20 минути, но първоначално няма да се усети от обикновените граждани. 

Влизането ни в Еврозоната засега има някои ограничения, например левът временно остава национална валута. Условията, при които влизаме предсрочно-условно сме договорили лично с Урсула и Спас Русев. Както в Шенгенистан влязохме само по въздух и море, така и за Еврозоната засега влизаме по въздух, вода, джапанки и копейки. В текста на споразумението се уточнява, че въздухът е под налягане, водата е гола, джапанките са китайски, а копейките са пробити като службите ни. 

Ограниченията се налагат по очевидни причини, но пък предсрочното влизане в Еврозоната показва ефективността на Сглобката и електоратът разбира, че в името на такива национални цели си струва да стиснем очите и носа за някои чаталгаджийски дреболии и джентълменската колаборация със Статуквото. То даже Статуквото вече не е точно Статукво и Мафията не е точно Мафия, защото е под контрола на безкомпромисните Герои от Чаталджа.

Но все пак европейските ни партньори проявяват известна предпазливост по отношение на българската интеграция в Евро-Шенгенистан. 

Както българската каналджийска политика държи влажно на Шенгенистан, така и за Еврозоната има някакви резерви и презумпции-предизвикателства. 

Затова евробосовете ни пускат в Еврозоната по гола вода и въздух под налягане (втората чакалня за головодници и въздухари), като към това добавят и отстъпка за китайски джапанки, купени с кредит от ББР плюс няколко пробити копейки.

Както обясниха наши източници от Европейската инвестиционна банка, в света на европейските финанси съществува схващане, че в България, ако познаваш точните хора, може и да заобиколиш някои санкции, затова "пробита копейка" в тия среди било условен код за трансферен прозорец, през който минава много тъмен кеш. 

Последното съображение за сдържаност от страна на европейските партньори е свързано с това, че Пеевски отново е в хиперактивна фаза, джавка се с президента, командва Сглобката, насочва прожектори, решава въпроси. При такава активност тип "слон в стъкларски магазин" понякога в българската действителност падат банки. 

Затова еврочиновниците изчакват да видят дали евентуално някоя банка няма да падне и какви ли биха били щетите.

Нови смущаващи факти за управлението на ББР - единствената държавна банка у нас, се разкриват в одитен доклад на Сметната палата, публикуван в четвъртък.

 

Още по темата