Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Вили Лилков с пищна кампания, сини баби мажоретки будят задрямалата столица

Професорът ще агитира само нощем, за да избяга с екипа си от жегите

 YouTube

ВРЕМЕПРИБЕЖИЩЕ. СИНЬО ЛЯТО

Кандидат-кметът на група сини интелектуалци Вили Лилков стартира кампанията си, атакувайки нощния живот на столицата. 

Решението да агитира нощем кандидатът взе заради жегите, които създават рискове от сърдечни проблеми, дехидратация, слънчасване и оглупяване. 

С него върви и шлейф от мажоретки в третата възраст със сини дантели и сини коси. 

Заедно с мажоретките професор Лилков тръгна по нощни заведения да обяснява на младите хора как навремето се съпротивлявахме на комунизма, докато не го събориха комунистите, а после се съпротивлявахме на посткомунизма, докато червените куфарчета и мутро-ченгетата строяха новия капитализъм, па и нещичко за нас изпадна!  

"Ех, младост, романтика, устрем, дръзновение и пещерен антикомунизъм!" - умили се Лилков, който е решил гвоздей в кампанията му да са сантименталните ретроспекции на скъпото наше минало, романтично деформирано и творчески осмислено. 

Регистрирайки с периферния си слух звуците на Вили Лилков и бабите витаминки, младите хора викаха машинално "да, да", докато гледаха в ТикТок клипчета на Чеченеца, Емили Тротинетката и тираджии, които обясняват геополитиката с прости думи, като за прости хора, които искат да станат още по-прости.

Кандидатът Вили и бабите антихистаминки потърсиха и по-възрастни избиратели в нощна София, но те масово спяха като юнаци балкански. 

Сините мажоретки се опитаха да ги събудят и съблазнят: 

"Хайде ставайте, от сън спомен няма!" - ръчкаха обществената съвест бабите будителки-кофеинки. 

След полунощ, когато каляските стават тикви, бабите се умориха и кротнаха, а кандидат-кметът успя да изкаже една последна агит-фраза:

"Недъзите на демокрацията се лекуват с още недъзи. Ако те боли зъб, прехапи си езика!" - съветва професорът и кани избирателите да го последват за още съвети, лайфхакове и баби аналгинки. 

***

ТРИ ЦВЯТА: СИНЬО

Будителят Любен Дилов-син също е на път да подкрепи кандидатурата на Вили Лилков, но сериозно се колебае дали и той да стане баба амфетаминка.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата