Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Уредиха рекламата на хазарта, махат медийните посредници!

Освободените пари се пренасочват за избори, че много често ги правят напоследък

Прозорчето за реклама се затваря след 5 секунди!
БГНЕС
Прозорчето за реклама се затваря след 5 секунди!

РЕКЛАМАМАТА СИ ТРАКА 
Предизборната забрана за реклама на хазарта леко се модифицира в движение, за да не настъпи хаос в разпределението на освободените финансови средства, които иначе биха се похарчили за реклама. В отговорните институции бе взето решение парите за реклама на хазарт да се пренасочат за обезпечаване на изборите, защото държавата изнемогва финансово от мексиканската вълна избори. Народът избира лошо и харчи неразумно, само хаби мазнинката за избори! Затова трябваше да се преосмисли политиката спрямо хазарта и неговата реклама. 
Двама наши големи седнаха да мислят и за около 45 секунди го измислиха - трябва да се махнат посредниците по веригата за парите от хазарта. 
Медиите са излишен посредник, защото тия пари така или иначе обслужват като краен получател политик или политическа сила. По-добре да се харчат директно за избори. 
За да не се търкалят парите насам-натам като Житената питка, те ще отиват направо в бюджета за избори и свързаните с това колосални разходи. 
Колкото за рекламата - пак ще има реклама, то и досега футболистът Бойко Борисов рекламираше залагания, въпросът е да се харчат парите по целесъобразност и да ги преместим от големия джоб в малкия.
Понеже не може да се има много доверие на институциите в тая нестабилност, парите ще се разпределят лично и в брой, от проверени хора с клиничен интегритет. 
Медийният експерт и неформален премиер Делян Пеевски обясни логиката на взетото решение. 
"С реклама и без реклама, хазартът си върви, рекламата му всъщност е вид косвена такса, която с посредничеството на медиите се трансформира като кинетична в потенциална енергия или обратното, както е във физиката. Парите от реклама за хазарт влизат в медиите, а медиите произвеждат медиен комфорт с мисъл за утрешния ден" - витиевато-позитивно се недоизказа Хомо Корпулентис и прогнозира, че ще стане мишена на много медии, които го мразят, защото ламтят за неговите пари от хазарт. 
"Бойко Борисов рекламира много по-добре от 20 телевизии наведнъж, нека той да рекламира, медиите да починат и да видим резултата. А с парите за реклама ние знаем какво да правим, така че да защитим максимално правата на българските граждани" - мръщи се Пеевски и миролюбиво добавя, че след изборите всичко подлежи на преосмисляне. 
"Ще видим колко изнемогват медиите без реклама на тая чиста отрова, която все пак е част от живота ни. Ще видим и колко е стабилна ситуацията, ориентацията, ще направим пълен анализ и за някои медии може да върнем таксата под една или друга форма. Анализ и диалог, това е пътят!" - конституира неформалният премиер. 
Формалният премиер Главчев даже разпореди нещо в тоя дух, но много не обърна внимание. Министър-задседателят реши да прояви независимост към тоя проблем, защото бе разстроен от поведението на здравната си министърка и като цяло го въртеше криза на идентичността с бърнаут, абаут, локдаун и кокдаун - като по времето на ковида. 

По избори стават чудеса. Само за три дни парламентът с пълно единодушие прие (засега на първо гласуване) сериозно ограничение на рекламата на хазартни игри, която денонощно ни залива от екрана на телевизорите и смартфоните, от фасади и билбордове навсякъде около нас.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата