facebook
twitter

После

Явление на деня

Управление с отложено действие

631
Има и такива медикаменти - с отложено действие.

Тол системата щеше да тръгва експериментално оня ден, но вчера се взе решение да се отложи. 

Първо бе проведена среща на отговорните фактори и превозвачи с премиера - на тази среща трябваше да се изчистят спорните детайли и да се почва - обаче след срещата се взе мъдрото решение да се избегне съдбата на електронните винетки, които тръгнаха, спряха, пак тръгнаха - като в задръстване по "Тракия", когато в София се играе пловдивско дерби. (Това е сравнителен пример от суровата реалност, която е навсякъде около нас - оня ден пловдивските Канарчета "Ботев" и вечният съперник "Локомотив" играха в София, задръстиха "Тракия", задръстиха и столицата. Случката се превърна в повод за регулярните остроумия на тема - "аз съм известен, а ти си кестен" и "селяни, освободете София".)

На срещата при премиера превозвачите поставиха няколко искания за облекчения, техният проблем са таксите, искат да плащат малко или никак. Как са се пазарили - те си знаят, но след срещата бе обявено мъдрото решение въвеждането на системата в употреба да се отложи за догодина. Най-добре! Дотогава не се знае кой ще е камила и кой - камилар. Освен амбицията на Цветан Цветанов да е първа цигулка, тия дни гледаме, че и тихият експерт Томислав Дончев е в някаква кампания - предлага на обществото някаква нова икономическа програма и план за действие. Ще прави НЕП или нещо от сорта, във всеки случай и неговото тяло вече е обвито със седемте воала на Амбицията.

Преди това пък радостта на премиера от въвеждането на "Фолксваген" в България се оказа твърде преждевременна. Това е резултат от добрата работа и висока оценка за управлението на страната, признание за макроикономическата стабилност и т.н. - всичко това е така, обаче "Фолксваген" заявиха, че не са взели още решение за тая голяма проектоинвестиция - дали да е при султан Ердоган или при Крали Бойко. Решението се отлага или изобщо не е било взето.

Купуването на нови самолети за Военновъздушните сили също се отлага с фантасмагоричното заявление на Борисов, че щял "лично да преговаря с Тръмп" за F-16. Ще стане! Борисов положително ще преговаря искрено и лично пряко с Доналд Тръмп, но това може би ще се отложи малко. Както е прието да се казва между джентълмени - ще стане, ама друг път. 

Лозунгът на софийските ремонти - "хубаво е, но не е готово", също носи в себе си идеята за отложено изпълнение. Ремонтът на "Графа" и крайният срок няколко пъти се придвижва във времето и нищо не пречи да се подпише един специален анекс на анекса, че ремонтът на ремонта продължава до пълната и окончателна победа на клепториата. 

Примери за отложено действие на управленските окончателни решения има още много, ама и тия стигат.

От тях можем да извадим скромната поука, че властта отдавна е минала точката, след която липсва полезен ход и няма връщане назад. Каквото и да направят тези хора, те вече са изхарчили целия кредит на обществено доверие - и няколко пъти са отлагали плащането на лихвите. Вика му се прокрастинация или маняна. 

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нова работна група ще обсъжда обхвата и таксите на тол системата

08.11.2019

АЛИСА ИВАНОВА

273 2
Тол системата се блъсна в пътните знаци

04.11.2019

АЛИСА ИВАНОВА

1566 3
Тол системата не работи, но поскъпва

19.09.2019

АЛИСА ИВАНОВА

2348

Коментари

Байпас
Не!Маняната си е Маняна!🤗Прокрастинацията е по-скоро "българска работа"!😀😴

Влез или се регистрирай за да коментираш

×