Quantcast
Стига глупости! | СЕГА
facebook
twitter

После

Реконтра

Стига глупости!

1 326
В Министерския съвет, неглиже.

Тия с бързите кредити вече наистина прекаляват!

Обади се глас на блондинка и ми обясни, че като на лоялен клиент ми били предлагали изключително изгоден кредит.

Стига глупости, казах, знам ви аз – давате сто, прибирате триста.

Стига глупости, лоялен клиенте, обиди се блондинката, никой не се кани да ви обере. Промоцията ни е само за вас и важи само за днес – ако днес вземете кредит от нас, имате възможност да спечелите екскурзия в чужбина, едноседмична почивка на морето, голямата награда – изобщо да не го връщате, и една специална оферта лично за вас – ще сбъднем и най-съкровените ви тайни желания в посочено от вас време и място.

Стига глупости, казах, моите най-съкровени тайни желания няма начин някой да ги сбъдне.

Стига глупости, отвърна блондинката, ние си имаме квалифициран персонал, който изпълнява желания всякакви, дори и най-извратените, ако се сещате за какво става дума.

Стига глупости, сетих се, но моите съкровени желания са други, отвърнах, а вие няма как да се справите с тях. Можете ли, да речем, да уреждате неуредени финансови взаимоотношения?

Стига глупости, изсмя се блондинката, ние по цял ден с това се занимаваме! Само ни кажете адреса и желанието си – можем да потрошим столове, маси, чаши, чинии, при по-неуредени взаимоотношения  - и витрина, ако се наложи. Леки, средни и тежки физически увреждания не причиняваме – ние сме хуманна и почтена институция. Но с психическите няма проблем – много доволни клиенти се обаждат, за да ни благодарят, че опонентът им вече като ходи, си говори сам, а като не ходи – си задава въпроси, на които да си отговори, когато тръгне.

Ангели мои, не се стърпях, давайте кредита, диктувам – неуредените ми финансови взаимоотношения са с адрес София, хиляда, „Дондуков” едно! Нищо не ми е наред с тях – аз си плащам здравната осигуровка, те ме дерат за индивидуален чаршаф. Прибират ми парите за пенсия, а после казват, че били свършили. Плащам за полиция, за да ми обяснят, че ако съм искал сигурност, трябва да си платя и на охранителя. Плащам на независимата съдебна система, пък после плащам и на осъдените от нея заради това, че ги била осъдила. Личните ми данни чак в Австралия ги знаят – пък аз си плащам, за да ми ги пазят! Отечеството било в опасност, а те даже не си прекратяват отпуските, за да го спасят! Дотук ми дойде! Ако питат – кажете им, че те знаят на кого трябва да се обадят, поне, за да му се извинят!

Блондинката замълча – очевидно си записваше някъде адреса. Чудесно, каза, екипът в момента е свободен и още следобед може да отиде на място. Какво желаете да потроши и какво още да рече на вашия финансов партньор?

Стига глупости, казах, ако не знаете какво да му речете – хич и не тръгвайте!

И затворих, нямам време да се занимавам с телефонни флиртове. Но след час блондинката отново звънна. Готово, каза, лесна работа, имало само една маса с двайсетина стола, всичко е на дармадан, асансьорът е омазан с лютеница, а на голямото стълбище нашият художник е нарисувал едно такова нещо, дето възпитана госпожица като мен не може да каже какво е.

А някой не ви ли рече нещо – стреснах се.

Не, отвърна блондинката, имало там някакви на вратата, казали, че ако не са на служба, и те биха взели кредит от нас срещу същата услуга, даже упътили екипа, та да не обърка вратите. Благодаря, че ни препоръчахте на нови клиенти!

Стига глупости, казах, вие нещо ме будалкате – ами че това беше адресът на Министерския съвет! Кой ще ви пусне вътре да раздавате кредити и справедливост!

Стига глупости, сопна се блондинката, аз да не съм блондинка, ясно ми е чий е! От името на екипа и лично от мое име благодаря, че ни помолихте да сбъднем и нашите най-съкровени желания!

С тия бързи кредити човек наистина трябва да внимава какво си пожелава!

Още

Просрочените бързи кредити са нараснали с 60%

18.02.2021

МИЛА КИСЬОВА

1937
Щастливо съвпадение на факти

20.11.2020

Г-н БАЛЕВ

2770
Как изпитанията ни сплотиха и събудиха човещината в нас

16.11.2020

Г-н БАЛЕВ

1800