Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Сарафов разпореди: всичко на трупчета, докато клиентелата спре да измира!

Прокуратурата ще отвори верига чейнджове и ломбарди, щото нещо трябва и да се работи, все пак

ПАУЗА
Поради повишената смъртност на хора, близки до прокуратурата, лицето главен прокурор Борислав-Боби взе спешни мерки за овладяване на кризата. 
Борислав-Боби забрани на подчинените си прокурори да работят по каквито и да било криминални казуси и дори да не се интересуват от такива неща известно време, докато обстановката се успокои.
Сега не е удобно да се работи, защото не е хуманно - тъкмо да повдигнат обвинение на някой Нотариус, той става жертва на безмилостно убийство.
Сарафов направи обръщение към нацията да прояви разбиране. 
Ето какво каза той: 
"Ние разбираме очакванията на обществото, че прокуратурата трябва да сочи с пръст и да обвинява заподозрени в тежки престъпления, при това обвиненията трябва да издържат в съда и престъпниците да понесат наказание, както става по филмите. Всичко това звучи много хубаво, ала на практика се получава друго. Убиват ни хората. Ние работим внимателно, прецизно, изпипваме си нещата и тъкмо когато сме систематизирали данните, възниква определено убийство, което компрометира всичките ни усилия. И за хората е жалко. Дори да са заподозрени в тежки престъпения, никой не заслужава такъв край. Човешкият живот ни е даден от Бога, а ние не сме някакви инструменти на Всевишния, това е гибелно схващане, с което се боря; и ще се боря, докато изпълнявам функциите главен прокурор. Аз не искам да сме някакви хроникьори на предизвестената смърт. По-добре сега-засега да не пипаме нищо, за да не загиват хора. Казал съм на колегите: Колкото и да ви натискат политиците, не се поддавайте на натиска и не пипайте нищо, не му е сега времето. Преди всичко сме хора, освен това сме независима институция, а не бухалка и предвестник на Смъртта. По-добре дела на трупчета, отколкото дула и трупове. Съответно..." - и.ф. главпрокурорът се зачуди как да продължи съответното изречение, но предпочете да каже само още веднъж "съответно", но с финализираща интонация и поклащане на носа.
*** 
TIME TO CHANGE
Главнокомандващият прокуратурата обаче не мисли да бездейства и да остави ведомството си да бездейства. 
"Аз съм генерал - самохарактеризира се и.ф. Главният. - Генерал съм и знам, че войникът трябва да е зает непрекъснато с някаква работа, иначе почва да мисли излишно, да му идват в главата непотребни идеи, извършва глупости и така нататък. За моите хора съм намислил, сега докато сме на пауза и на трупчета с основната си дейност, да ги ангажирам с обмяна на валута, заложни къщи и други сарафски дейности. Ще направим по прокуратурите из страната верига от чейнджбюра и ломбарди. Около нас винаги има хора, които се нуждаят от такива услуги. Така и аз ще оставя нежна драскотина в паметта на тази страшна и мрачна институция, наречена Държавно обвинение. В живота ни трябва да има повече радост, повече евро и по-малко преждевременна смърт" - изпраща прегръдки и целувки на цялото общество лицето Борислав Боби. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?