facebook
twitter

После

Реконтра

Прошка

754
НАПаджийка под прикритие на булка.

Всеки обича да му прощават това-онова, че и нещо друго като бонус, па ако може и на промоция, та по тази съществена причина си имаме и специален Ден за прошка.

И то тъкмо като си отдъхнахме от Деня на жената. Който пак ще запомним с традиционното поскъпване на цветята, както на агнешкото по Гергьовден и на шарана по Никулден. Абе, простено да им е! Такива са си законите на пазарната икономика – търсенето определя... И си празнувахме в шеги и закачки. Даже един го изби на поезия:

    А този връх на простотията

    от мен добре го запомнете:

    „Не удряйте жената с цвете –

    ще счупите саксията!“

Важното е, че всичко все пак мина мирно и тихо, като изключим, че младоженецът Х. с ужас установи: леле, мале, съпругата му е булка под прикритие, т.е. агент на НАП, изпратен да го провери дали си плаща данъците като преуспяващ бизнесмен.

Хм, дали ще има прошка?

За сакралното лого на Премиера обаче, изречено пред неговия електорат „И аз съм прост, и вие сте прости – за това се разбираме!“, сега е моментът  великодушно да речем: „Простено ви е да сте прости!“

Напук на максимата: прост народ – слаба държава.

Защото опростяването вече е пълно: ще бъдат опростени 8 млн. на мюфтийството.

Това пък ако не е голяма муфта точно за този с хептен сакралния лапсус „Нашата работа в парламента е да прее*ме законите!“, здраве му кажете!

И понеже ставало дума за националната сигурност и етническия мир, както с думи прости го обясни Цецо Клишето, хайде да му простим и на него всичко, включително и веригата му от апартаменти.

Да простим и на финансовия Издислав, според когото 8 млн. са нищо в конкретния случай, макар че му се свидят в неконкретния – винаги когато става дума за живеещите под прага на бедността пенсионери.

Абе, простено да им е на всички, дето с чужда пита помен правят!

Впрочем не е ли точно сега моментът Премиерът (когото виден Негов депутат призова да се оттегли в заслужена почивка, защото не го разбират?!) да поиска най-сетне прошка от тези, които нарече лош материал и ги обрече на геноцид?

Ех, отдавна ни е простено, че сме правова държава! Криво-ляво, криво-дясно, но правова.

Дано и министърката на правосъдието ни прости, че така и не разбрахме фалшива ли е дипломата ѝ за висше образование. Ама на нас вече ни е все тая – сезона на канарчетата го сменихме със сезона на калинките.

А и мигар е лошо министър да е среднист, пък преди това и Председател на Народното събрание? Все пак всички сме равни, все пак демокрация е.

Даже е в реда на нещата, че законите на пазарната икономика важат и за партиите. Да им е простено, че купуването и продаването на гласове са престъпление!

Важен е принципът:

    Кон за кокошка –

    и искаме прошка!

Но дали някой ще ни прости, че по свобода на словото сме на сто и не знаем кое си вече място в света? И дали медиите ще поискат прошка от зрители, слушатели и читатели?

Ако някой ги гледа, слуша, чете.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кофти сезон за сигурността

18.07.2019

Румен Белчев

268 1
C’est la vie
Ша та меся кат' кифтак!

16.07.2019

Деян Копчев

2260

Коментари

маргаритка2

Алах ще им прости.

 

Издислав👌

Влез или се регистрирай за да коментираш

×