Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

"Пирогов" отваря отделение за лечение на болка с по-голяма болка

Болницата разширява дейността си, продава силни усещания и поуки за суровия живот

Блажени страдащите, защото ще видят царството небесно!
Pixabay
Блажени страдащите, защото ще видят царството небесно!

ДА ПОЧУВСТВАМЕ БОЛКАТА

Ръководството на "Пирогов" с голяма гордост представи ново отделение, в което болката ще се лекува с по-голяма болка.

Известно е, че ако те боли пръстът, силното главоболие заглушава по-малката болка. Така човек за момент спира да чувства основната си болежка, макар че се появява друга, по-силна. Скоро гласът на разума ни казва, че все пак по-малката болка е за предпочитане и човек философски приема болежките си. Но има и друг път - голямата болка може да се лекува с още по-голяма болка, което ескалира все повече и повече, докато се стигне до един-единствен изход - coup de grâce, ударът на милосърдието, с който приключват всички земни страдания. За последната услуга трябва да се направят и някои законодателни реформи. За тази цел са ангажирани дискретни ходатаи-нотариуси, които лобират за съответните изменения и допълнения в законодателството. Преди обаче да се легализира тази дейност, услугата "окончателно решение" ще се изпълнява на ръба на закона, така да се каже, по острието на меча на Темида и скалпела на Хипократ.

Услугите, които ще предлага новото отделение "Почувствай болката", ще са платени, а цените - плаващи. Очаква се това да подобри финансовото състояние на болницата, но ще се наложи и свиване на някои от другите дейности - условно казано, няколко апандисита на ден примерно може да се пропуснат, защото има и по-важни неща на този свят. 

Болницата се надява на голям интерес от мазохисти и жертви на лекарска небрежност, както и техни близки. 

"Без болка няма катарзис, няма вникване в дълбочината на живота. В крайна сметка, много по-добре е за един човек, който е преживял травма, за известно време да се откъсне от злободневието и дребнотемието, да полежи при нас, да почувства болката и да се замисли за живота ни на тази Земя; а не да прави безсмислени акции, да ни създава проблеми и да задълбочава своите. Мъртвите никой няма да върне. Дори нашият бог Асклепий, преди да стане бог, не само лекувал, но и възкресявал мъртвите и бил наказан за това! Зевс поразил Асклепий с мълния, после го съживил и обожествил. Ето за тези неща трябва да мислим след житейска трагедия, а не за съдебни дела, шум по медиите и житейска суета" - рекламират дейността си жреците на спешната хуманна медицина. 

Друг елемент, който повишава напрежението и любопитството е, че пациентелата няма да знае предварително за какви процедури си плаща и какъв тип болка ще почувства. Елементът на изненада е научно аргументиран - мракът на неизвестността засилва ефекта от терапията с болка, а и зависи в какво настроение е лекарят, който причинява болката. Той може да е по-склонен да унижава с думи и вербална агресия пациента, защото примерно се е уморил от физическа активност и няма сили да причинява телесни повреди. Лекарите са хора с голямо въображение за човешкото тяло, така че трябва да им се даде и някаква творческа свобода. А в ежедневната си работа те са обременени от скучни медицински повтарящи се протоколи. Допълнителната работа в отделението "Почувствай болката" ще бъде като противовес, дори може да се ползва като тиймбилдинг. 

Лекарите обещават голямо разнообразие от процедури и дълбоки преживявания. 

"Почувствай болката. Човек за мъки е роден и блажени са страдащите" - пише на входа на новото отделение.
***
 

Painkiller (Official Video) Stream Top Tracks on Spotify https://smarturl.it/PriestTopTracksListen on Apple Music https://smarturl.it/BritishSteelListen on A...

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата