Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Пеевски наложи санкции на Тексас, призова за деескалация Вашингтон

Не можем да допуснем политически бардак при най-близкия ни съюзник, мотивира се Хомо Корпулентис

Pixabay

GLOBAL PEEVSKI ACT
Неформалният премиер Делян Пеевски забеляза пропуск и пое функциите на Външно министерство, като изпрати дипломатическа нота до губернатора на щата Тексас Грег Абът. В нотата Пеевски уведомява щата Тексас, че му налага икономически и финансови санкции, които ще продължат толкова дълго, колкото продължи и упорството на щата Тексас да не се подчинява на федералните разпореждания.

Губернатор на Тексас Грег Абът заяви, че е готов за потенциален конфликт с федералните власти във връзка със ситуацията около премахването на загражданията по границата с Мексико, за да се предотврати притокът на нелегални мигранти.

"На вълка вратът му е дебел, защото сам си върши работата - мотивира Хомо Корпулентис решението си да поеме малко от работата на Външно. - Не че е лоша Мария Габриел, сигурно е смущаващо за нея да ѝ оказвам оперативна помощ точно в момента, когато повече си мисли за Ротацията. Но колко дълго вече продължава кризата между Тексас и Ващингтон, а ние не реагираме? Изчаках до пределите на разумното. Колко дълго да чакаме и да наблюдаваме безучастно какво се случва в САЩ, страната, която ни е най-най-близък съюзник и гарант за евроатлантическата ни ориентация? Не можем да търпим недоразумения от толкова голям мащаб. Не се меся във вътрешните работи на САЩ, но няма да допуснем при основния ни съюзник да има бардак и двоевластие. Утре Путин ще дойде тука с някакви претенции, ние на кого да разчитаме, на Ердоган и Руско-Турски поток ли? Айде холан! - заговори на езика на заедността Хомо Корпулентис Феноменис. - Рецептата е много проста: диалог и заедност! Само така ще се решат проблемите на щата Тексас с незаконната миграция. Ние, разбира се, можем да помагаме и вече съм разпоредил пакет от експертна помощ, който е нашият брейн-ленд-лийз за приятелите ни в Съединените щати. Ще изпратим наши каналджии, които да сложат ред в нелегалната миграция, ще помогнем и на Вашингтон да намери пътя към диалога и разбирателството" - щедър е до болка г-н Пеевски.
В дипломатическата нота до щата Тексас Пеевски използва пълнокръвни дипломатически словоформи и съчетания:
"Изразяваме тревога и учудване..." - пише например в нотата и Пеевски е страшно доволен колко добре владее понятийния интерпретативен апарат, чрез който можеш да кажеш по твърдо-мек начин това, което може да не е приятно за отсрещната страна". 
"Дипломация е това, тънка работа - отчита Хомо Феноменис. - Ако е за Радев, хич не му се церемоня и си го храня с големия черпак, няма да ходи гладен, хахаха! Мистър Кеш е толкова скъсан в мисленето, че може да стои гладен с часове, ама няма да хапне, ако не е на аванта. Бедняк! Затова го угощавам с епитети и горчиви истини. Мистър Кеш превърна Президенството в тъмна балканска институция, но и на това ще му намерим колая, Наказателният кодекс е дълга и полезна за обществото книга, само да знаем да я четем и прилагаме!" - подхваща наново и вътрешните неразбории неформалният премиер и лидер на Сглобката. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата