facebook
twitter

После

Прелет над печата

Измами по пижами

253

По телевизията тръгна римейк за чаровния измамник Калин Врачански, тръгнал по стъпките на опасния чаровник Тодор Колев. 

България открай време е прочута като люпилня на страхотни измамници, киберпрестъпници и кибер-суперполицаи като Явор Колев, който може с една ръка да спре сайт за безплатни книги, докато с другата ръка гняви Моканина. Не ни питайте какво означава този израз, ние сме чели Йовков на хартия.

В неделния ден прелитащият понякога се отдава на daydreaming - тази дума означава да сънуваш с отворени очи; да вървиш по стъпките на небивалата си слава или да се къпеш във финикийски басейн.

Интересното е, че тия халюцинации някои хора ги живеят наистина. 

Като създателката на криптовалутата Уанкойн Ружа Игнатова - бизнес дама с обемно въображение, която заедно с брат си успяла да измами над 3 млн. души и да привлече милиарди. Тя е била на корица на "Форбс", къпала се е не само в пари, но и в слава - в "24 часа" има снимка как Том Джоунс се навежда да ѝ залепи целувка. 

Брат ѝ на Ружа е арестуван, а тя още се издирва от Германия и САЩ, макар че лятото си била на яхтата в Созопол и се радвала на живота. 

Готиното е, че сега покрай тези арести се говори за криптовалутите и се подчертава, че уанкойн на Ружа бил измама, а другите криптовалути са обезпечени с нещо и Блокчейнът в никакъв случай не е измама. Като му дойде времето за верижни взривове на криптовалути, можем само да се радваме сдържано, че нямаме пари в биткойни, както впрочем нямаме много и левове, хем гледаме, че се печатат доста интензивно - банкоматите пускат едни такива чисто нови стотачки, да сме живи и здрави! 

Но това е Висшата лига на измамниците. Не всеки може да живее в безплатен апартамент или да завлече 3 млн. човека.

Но и малкият човек може да бъде достоен измамник: "Бащата на Тита обвинен, че уреждал бивши кметове и общинари с миньорски пенсии" (пак "24 часа").

Тоя човек е по-загрижен за пенсиите от Горанов! 

Все още няма коментари

Още

Пробойна

18.07.2019

171
Бонус - фалос

17.07.2019

490
Сакън

12.07.2019

648

Влез или се регистрирай за да коментираш

×