facebook
twitter

После

Прелет над печата

Гърмежи

735

Кое ще гръмне и кое ще издържи - това обобщено са темите на вчерашния печат. "24 часа" заляга над статистическите данни: "Бракът на българина издържа 16 години, гърми по-често в градовете и е по "взаимно съгласие". Дали ще гръмне пенсионната система, или преизчисленията ще доведат до нещо добро - газетата не казва, но от нейната трибуна НОИ обещава светло бъдеще: "Вървят преговори всички пенсии да се преизчисляват на база 2015 г.". 

В "Труд" разбират гърменето по-буквално: "Гигантски глигани гръмнаха в Монтанско", оставяйки съмнение, че глиганите са се самовзривили спонтанно. 
Не се е минало и без гръмки вести във възхвала на премиера. Борисов с екип на "Бистришките тигри" и измъчена физиономия "поема топката във финала на първенството за ветерани в София". Снимката е начело в "24 часа", а асистенциите на парт-тайм футболиста - водеща новина. По-натам става ясно, че освен да спасява спортната слава на бистришкия тим, премиерът-слънце се кани да бъде спасител и в истинския смисъл (освен на нацията, ама то туй е ясно от три мандата насам). 

"Борисов иска да е донор - така живееш и след смъртта, зове той за повече дарители" - още едно заглавие със съмнителна граматическа стойност, този път в "24 часа". Прав ще излезе репортерът на газетата, който на фаталната 13-а страница пише: "Журналисти и чиновници на минат PISA, за да няма фалшиви новини". Ох, те ако минат, няма да има фалшив правопис, а може да няма и журналисти. Пък фалшивите новини ще пребъдат. 

"Телеграф" дава пример как се раждат те, и то извън любимата си тема за олигарсите, българския Мадофф и душманите на Пеевски. "Октомври най-горещ в историята", информира ежедневникът за нещо, което ние чудесно виждаме и през прозореца. И ред по-долу "Доц. Пенева от СУ: Живеем в ледникова епоха". Напред, науката е слънце! Ама нещо не топли достатъчно... 

Все още няма коментари

Още

Трима пациенти получиха нови органи

21.01.2020

207
Финландия печели войната с фалшивите новини
Шишиизбрани творят история

30.07.2019

809

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)