Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Договорните книжа за "Чаталджа" били с чудно красиви винетки*

Василев и Лорер не устояли на изяществото, парите не ги интересували

Pixabay
Най-хубавата винетка.

ЗАЕДНОСТ, ТВОРЧЕСТВО, КРАСОТА
Асен Василев и Даниел Лорер най-после дадоха малко по-конкретни разяснения за участието си в интересните имотни сделки на улица "Чаталджа". 
Оказва се, че изобщо не става дума за пари или не дай боже корупция! 
Истинската причина за участието им в тези съмнителни имотни операции е, че на двамата били предложени договорни книжа за сделките, украсени с прекрасни винетки. 
Разбира се, не става дума за бизнеса с транспортните винетки, а за естетика - винетките са онези малки рисунки, украсяващи книгите и придаващи им толкова неустоим вид. 

Винетка с растителен мотив.
***
Договорните книжа, нотариалният акт, приемно-предавателните протоколи и други бумаги били обсипани с множество вълшебно красиви винетки, които пленили сърцата на Лорер и Василев. Те се поддали на художествения импулс и подписвали всичко, което им предложат. 
Един от протоколите за чатала и парапета на сградата бил илюстриран с такава винетка: 

***
Като видели тази винетка, Лорер и Василев толкова се разпалили на тема защита на човешките права, че напълно забравили за съществуването на материални дреболии като винетни такси и ТОЛ-система. В този момент сърцата на двамата политици туптели единствено в ритъма на борбата с дискриминацията и потъпкването на човешкото достойнство. 
На самия нотариален акт за имота на "Чаталджа" имало дори такава винетка:
е-Винетка - А1
Човекът е човек, когато е на път!
***
Но и тази винетка толкова ги запленила с красотата и мъдростта си, че те забравили всички съпътстващи съмнителни детайли на сделката.
И така положението стана Чаталджата си трака - винетките са само естетическо, а не корупционно обстоятелство в сделките с уважаемите имоти.
_______
* Винетка (фр. vignette) - изящна илюстрация в книга или ръкопис, неголяма рисунка или орнамент в началото или в края на отделните части, както и на целия текст. 

Още по темата