facebook
twitter

После

Прелет над печата

Дим над водата

619

"Дийп пърпъл", читателю, не са включени във вчерашния печат. А трябваше. Групата, изпяла за пожара в Монтрьо някогаш, едва ли е позната на всички, ама прочутият риф на баса "Ту-ту-ту, ту-ту-ту-ту!" е подлудявал не един съсед на начеващ китарист по цял свят. Та пожарът в катедралата "Парижката Света Богородица" е тема номер 1 на всички. И нека отминем някак така, скромно, без скепсис, заизникващите като печурки след дъжд предложения от знайни и незнайни български организации "да помагат". В "24 часа" и "После" четем, че самият Борисов веднага е предложил "най-добрите български реставратори, живописци и иконописци" да "бъдат изпратени" за възстановяването. 
Малко крепостно ни се видя това - ами че може франсетата да не искат, то може и самите наши "най-добри" иконописци да не могат или да не щат, или пък нашето "иконописване" да не е чак толкоз нужно на католическия храм! Ама няма значение, кметове и ректори, колективи и индивидуалности от нашенско се предлагат. Мислим, че ако е така от цял свят, и изведнъж Франция реши да приеме всички, то това ще е, което ще довърши не само "Нотр Дам", но и Париж.
Който град впрочем, както пише "Труд", щял да погине в бедствие и пожари. Така било писано. Били го казали и Ванга, и Нострадамус. Някога, според "Монитор" и другите вестници, уж Кольо Фичето бил възстановил катедралата, щото подпочвени води били я разклатили. Ама го пратил русчуклията Мидхат паша (управител на Дунавския вилает) и Кольо я стегнал. 
Обаче сега не само Нострадамус, но и Ванга, изглежда, ще й видят сметката. 
Ванга между другото е стигнала и до вестник "Сабах" в Турция, и до "Ню Йорк Поуст" в САЩ. Все по повод пожара. Пророчицата била предрекла всичко. Дори според американския вестник била рекла не само че мюсюлманите ще доминират в Европа, но и че през "2072 и 2086 в света ще господства безкласово комунистическо общество". 
Тогава пък "Дийп пърпъл" сигурно ще пеят "Красная армия, марш, марш вперед", прогнозира дежурният пророк по Прелет над печата.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Горя зеленчуковата борса в Кърналово

30.05.2020

Обновена

1270 1
Потушен е пожарът в летните сараи на Доган край Бургас

18.05.2020

Обновена

6083 24
Пожарникари остават под карантина, след като загасиха старчески дом

11.05.2020

469 2

Коментари

Jassie

Благодаря Ви за прегледа на т.н. вестници! Посмях се чистосърдечно, макар и за малко. ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×