Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Деси Трифонова: Зико, забрави ли кой те излекува!

2020: Скачай, Зико, нищо ти няма, целия си в антитела!

Десислава Трифонова - бивша шефка на инвестициите, герберица от сой, красавица и брюнетка във всяко едно отношение, дълбоко и страстно се възмути от поведението на пловдивския кмет д-р Здравко Димитров - Зико. Тя го посъветва да се грижи за здравето си и да помни кой го е спасил от ковид, а може би и от други неприятности!

Защо се стигна дотук?

Драматичният конфликт от последните месеци в ГЕРБ-Пловдив достигна своята кулминация през уикенда, когато Бойко Борисов поиска оставката на Здравко Димитров, защото не се справя с партийните поръчения в общината: хем да се обслужи деликатно Гергов, хем да не се вдига шум, хем да има кешбек, хем да не се лепят върху Лидера Борисов неприятни петна от скандалните схеми.

Примерно - петна за строеж или Панаирно градче за Гергов. 

Зико обаче не си подаде оставката от кметския пост, подаде си оставката като партиен член и ще си довърши кметския мандат като независим елемент. 

"То стана цял панаир!" - разгневи се партийният актив, а лидерът Борисов всеки момент ще скъса менискус, огорчен от предателството и непослушанието. 

***

Съвсем сама и без да ѝ се напомня, ослепителната Десислава Трифонова зае активна гражданска и партийна позиция с остро изявление по адрес на упорития кмет, който не иска да си ходи.

"И на мен не ми беше приятно, като ме махнаха от Агенцията по инвестициите, харесваше си ми там, но ние не сме женени за тия постове и трябва да си ходим винаги с оставките в джоба!" - категорическа е брюнетката като императив. 

"А д-р Зико да се замисли за здравето си. Не го заплашвам, не искам да ме разбере погрешно, не му желая блестяща политическа кариера, както би казал Иван Гешев. Само искам да напомня на г-н Димитров: забрави ли кой те излекува от ковида, докторе!" - нежно прокара пръсти по струните на съвестта ослепителницата и подкрепи реминисценцията със снимков материал от страшните месеци на пандемията, когато и Зико легна болен.


"Зико, стани и върви!" - каза тогава Бокочовекът. Зико стана и тръгна.

***

Очарователницата доразви това, което има като мисъл и апел: 

"А сега ние ти казваме като в Библията, Зико: стани и си върви с добро! Талифа куми! Недей се куми, а бъди благодарен на нашия Лидер. Помни, че той имА добрината да те излекува, а не примерно да ти направи профилактика на спестяванията, когато владееше целия институционален и репресивен апарат в държавата!" - изчерпа доводите си бонбонката и въздъхна интелектуалски. 

***

После седна и нацъка на телефона си известното изявление, което ѝ коства немалко усилия, но който е инвестирал в образованието си, не се плаши от съставянето на сложни текстове с неоспорими доводи и съпоставки!


The Point: Когато Зико беше реформаторско блокче, взе жалките 12 992 гласа в надпреварата за кметския стол; а когато стана гербава креатура, вдигна електоралния капацитет до 39 777. Следователно трябва да целува ръка и да изпълнява повелите на Лидера!

Още по темата