Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Дебора на балотаж - пак минава през бръснарските ножчета, за да тръгне процесът

Ако престъплението и следствието станат както трябва, ще се съберат годни доказателства, ще има и наказание

Pixabay
Честито, скъша жертво! Повторението е майка на знанието. Безделието е майка на всички пороци. Залудо работи, залудо не стой!

REPEAT! 
Магистратите в Стара Загора и обществото признаха, че случаят с малтретираната Дебора не се развива както трябва, затова трябва да разиграе отново. 
Недоказаният боклук Георги Георгиев ще бъде помолен отново да набие, нареже и остриже младата жена Дебора, но така, че вече да се съберат годни доказателства, експертизите да са коректни, момичето да е качествено обезобразено и въобще да стане ясно точно за какво става дума. 
Защото сега наистина е малко неприятно - малтретираното момиче си живее живота, стана певица и се създава впечатление, че хем си е виновна, хем не е получила достатъчно наказание за лекомислието си, хем и престъпникът не получава справедлива присъда, ами виси като сопол в ареста и никой не иска да му придвижи делото, преди да утихнат обществените очаквания към делото. 
До този обществен консенсус - да се намлати Дебора наново - се стигна след като абсолютно всички съдии от Стара Загора се отказаха от случая и си направиха отвод с едни и същи мотиви, за които СЕГА писа тук: 

И последният съдия, който можеше да разгледа делото "Дебора" в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес по обяд. Това видя "Сега" в регистъра на съда. Вече седмица от там не отговорят с какви точно мотиви са направени масовите отводи.

В момента никой съдия не иска да си взема беля да работи по случая под тройната преса на обществените очаквания, недостатъчните доказателства и несъвършената нормативна база. Плюс нежеланието да си създават врагове със статут на недоказани боклуци, склонни към насилие. 
Затова на обществено обсъждане с представители на всички власти се взе решение бабаитът Георги Георгиев да извъши престъплението си повторно, като този път всички ще са много по-добре подготвени - жертвата, престъпникът, полицията, прокуратурата, медиите и най-накрая обществото, което да напише още по-хубави и възмутени статуси във Фейсбук. 
Решението се прие много добре от обществото и няколко млади жени признаха, че очакват с нетърпение този път всичко да мине както трябва и жертвата да си е жертва като хората, а институциите да си свършат работата. 
В крайна сметка - каква жертва е Дебора, която стана чалга певица, отнемайки мечтата на хиляди други, които също са млади и лекомислени, също са бити от приятелите и сводниците си, но не са опищели орталъка - разсъждават посестримите на Дебора, които не завиждат, но мечтаят и тях да ги опердашат някой път по такъв начин, че да станат истински добри чалга певици, а не посредствени като Дебора! 
Съдия от Стара Загора все пак си остави вратичка с особено мнение, като подписа становище, че ако повторното малтретиране на Дебора и досъдебното производство пак се провалят, тогава ще се измислят някакви процедури, с които да се разтегли във времето процесът и обществото да се загъделичка с нещо друго,  

Още по темата